I DANAS MOŽEMO ČUTI NJEGOV GLAS

Milijuni su se obratili jer je jedan čovjek čuo Njegov glas. Savao "… pade na zemlju i ču glas" (Dj 9,4). A kad je postao Pavao, i dalje je čuo glas Gospodnji. On je poznavao glas svoga pastira.

Petar je dopustio da mu dođe glas njegova Spasitelja. "… uziđe Petar … na krov kuće da moli … I neki mu glas reče …" (Dj 10,9.13). Čitava poganska rasa dobrodošla je u kraljevstvo, zajedno s Kornelijevim domom, jer je jedan čovjek bio poslušan Njegovu glasu. I mi moramo dopustiti da Njegov glas dođe k nama. "O da danas glas mu poslušate" (Ps 95,7)! Što Bog može učiniti s kršćanima koji nauče čuti glas s neba!

Umjesto da čekamo kako bi glas Božji došao k nama, mi trčimo k savjetnicima i psiholozima, čitamo knjige i slušamo snimljene poruke nadajući se nešto čuti od njega. Mi želimo vođu kojeg možemo slijediti, plan za budućnost, jasnu riječ vodstva. Ali malo je onih koji znaju kako doći Gospodinu i čuti njegov glas.

Bog želi potresti zemlju još jednom. Čitav svemir spreman je za potresanja Duha Svetog! "Pazite da ne odbijete onoga koji vam govori! Jer, ako nisu izbjegli kazni oni što su odbili da slušaju onoga koji im je htio govoriti na zemlji, kako ćemo izbjeći mi ako odbijemo da slušamo onoga koji nam govori s nebesa! Njegov je glas onda potresao zemlju, a sad ovo obećava: 'Ja ću još jednom potresti ne samo zemlju nego i nebo'" (Heb 12,25-26).

On je obećao: "Još jednom moj će se glas čuti. Oni koji čuju prodrmat će zemlju. Nebo i zemlja će se uzdrmati. Time što će se čuti moj glas, što god bude odriješeno na zemlji, bit će odriješeno na nebu."

Posljednjoj crkvi, laodicejskoj, Gospodin viče: "Evo stojim na vratima i kucam. Ako tko čuje moj glas i otvori vrata, ući ću k njemu i večerati s njim, i on sa mnom" (Otk 3,20).

To je posljednji Kristov poziv crkvi: "Otvori! Daj da uđem u tvoju tajnu klijet. Razgovaraj sa mnom i dopusti da ja razgovaram s tobom. Razgovarajmo. Na taj ću te način sačuvati od časa kušnje koja dolazi na sav svijet."