SVA POTREBNA MILOST DA POBIJEDITE

Često smo čuli milost definiranu kao nezasluženu naklonost i blagoslov Božji. Međutim, ja vjerujem da je milost daleko više od toga. Po mome mišljenju, milost je sve ono što je Krist nama u vrijeme našega trpljenja – snaga, moć, nježnost, milosrđe, ljubav – da nas provede kroz naše nevolje.

Kad gledam unatrag na prošle godine – godine velikih kušnji, trpljenja, iskušenja i nevolja – mogu posvjedočiti da je Božja milost bila dovoljna. Znam što znači ispitivati Bog dok mi je žena iznova i iznova bolovala od raka, a onda i obje kćeri. Danas su sve zdrave i snažne i za to sam zahvalan Gospodinu. Isto tako, znam što znači udaranje sotonina poslanika. Bio sam strašno kušan i napastovan i imao sam neprijatelje koji su se podizali protiv mene na svim stranama. Klevetali su me i lažno optuživali, a prijatelji su me odbacivali. U ta mračna vremena, padao sam na koljena i vapio Bogu.

Njegova me milost uvijek kroz sve provela. I to je za danas dovoljno. A onda, jednoga dana u slavi, moj će mi Otac otkriti prekrasan plan koji je sve vrijeme imao. Pokazat će mi kako sam kroz moje kušnje postigao strpljivost, kako sam naučio imati suosjećanje za druge, kako se njegova snaga usavršila u mojoj slabosti, kako sam upoznao njegovu krajnju vjernost prema meni, kako sam čeznuo biti sličniji Isusu.

Možda još uvijek pitamo zašto, no sve to ostaje tajna. Spreman sam to prihvatiti dok Isus ne dođe po mene. Ne vidim kraja mojim kušnjama i nevoljama. Imam ih preko pedeset godina službe.

Međutim, kroz sve to još uvijek dobivam sve veću mjeru Kristove snage. Zapravo, moja najveća otkrivenja njegove slave došla su u mojim najtežim vremenima. Isto tako, i u vašim najnižim trenucima, Isus će u vama otpustiti punu mjeru svoje snage.

Možda nikada nećemo moći razumjeti našu bol, potištenost i neudobnost. Možda nikada nećemo znati zašto naše molitve za iscjeljenje nisu odgovorene. Ali ne moramo znati zašto. Naš nam je Bog već odgovorio: "Imaš moju milost i, moje ljubljeno dijete, to je sve što trebaš."