BOG NAS ŽELI POSADITI NA GORI SVOJE NAZOČNOSTI

"… nagrnut će mnoga plemena i reći: 'Hajde, uziđimo na Goru Jahvinu, pođimo u Dom Boga Jakovljeva. On će nas naučiti svojim putovima, hodit ćemo stazama njegovim …" (Iz 2,3).

"... njih ću dovesti na svoju svetu goru i razveseliti u svojem Domu molitve …" (Iz 56,7).

Danas poruka Duha Svetoga svemu narodu Božjem glasi: "Vratite se na goru – vratite se u njegovu svetu nazočnost!" Mnogi sad čuju taj poziv i uzimaju si vrijeme za molitvu i traženje Boga. Drugi, međutim, idu za svojim poslovima, previše zaposleni s detaljima kraljevstva da bi se penjali na svetu goru.

Izaija je vidio i slavu probuđene službe i tragediju slijepih, zaspalih stražara. Dok se neki stražari bude i vraćaju na goru Božju da čuju svježu riječ s neba, drugi će se izgubiti u beskrajnim aktivnostima i promicanju samih sebe.

"Svi su mu stražari slijepi, i ništa ne shvaćaju. Svi su oni psi nijemi, ne mogu lajati. Sanjaju i drijemlju, najmilije im spavati. Psi su to proždrljivi, nezasitni; pastiri su to bez razbora; svaki svojim putem okreće, svaki za dobitkom svojim" (Iz 56,10-11).

Izaija je rekao da su krenuli tim putem – usredotočeni na sebe i zaokupljeni djelima svojim vlastitih ruku; zainteresirani jedino za ono što sami rade; duhovno mrtvi – jer su "ostavili Gospodina i zaboravili njegovu svetu goru" (vidi Iz 65,11).

Sluge Božje, dobro bi bilo da poslušamo upozorenje proroka Izaije kad je rekao: "Sluge svoje on će zvati drugim imenom" (Iz 65,15). On će podići nepoznate da probude njegovu crkvu.

Duh podiže vojsku "ljudi s gore" koji će provoditi vrijeme nasamo s Bogom, zatvoreni u njegovoj svetoj nazočnosti; oni će čuti njegov glas i dobiti novu objavu te se vratiti s radošću da izbave "one koji plaču iz duha slomljena" (vidi Iz 65,13-14).

O, da! Oni će se vratiti, ali sa silom i vlašću!

Njegov oganj pročišćenja probudit će nove i svete principe u nama. Predugo smo bili mrtvi za svete principe koji su potrebni da spase crkvu iz kaosa. Gospodin više neće biti zadovoljan s općenitom dobrotom u njegovu domu; sad on u srcu traži oganj Kristov.