POSLJEDNJE IZLIĆE

Znam da neki neće prihvatiti što ću sad reći, ali mnogi hoće. Ja ne vjerujem da smo već vidjeli slavu i puninu izlića Duha Svetoga kao što je prorekao Joel. Ono što smo mi vidjeli, samo je malo prskanje! Da, širom svijeta imamo karizmatsku obnovu i mnoge je ljubav dovela zajedno. To je iskustvo koje su mnogi širom svijeta doživjeli, no to je samo predukus.

Bog neće dopustiti da išta spriječi što on planira. Neprijatelj će se iznenaditi. Upravo gdje se čini da je Crkva preplavljena sotonskom bujicom, Duh će podići stijeg. Ako razumijete što je taj stijeg, razumijete što će Bog činiti. Stijeg je sveti narod, čist, neokaljan, izbavljen iz pokvarenosti koja je u ovom svijetu. Taj stijeg je nova rasa posvećenih kršćana koji će sjati poput svjetala usred ove pokvarene i perverzne generacije. To neće biti samo obnova ljubavi i slavljenja, nego i obnova svetosti.

Još će uvijek biti klicanja i slavljenja, ali to će biti klicanje pobjede nad grijehom i kompromisom, ispunjavajući tako svrhu posljednjeg izlića: "Svi što prizivaju ime Jahvino spašeni će biti …" (Joel 3,5). Spašeni od čega? Od grijeha! Od duha ovoga svijeta!

Puninu izlića Duha nećemo imati dok se kršteni potpuno ne odvoje od svijeta. Moramo naglašavati odvojenost i čistoću srca. Cilj dolaska Duha je da posveti i pripremi narod za povratak Gospodnji, narod bez ljage i bez bore.

Kad na svako tijelo dođe punina izlića Duha, svugdje će biti dokazivanje o grijehu. "On će, kad dođe, dokazati svijetu zabludu s obzirom na grijeh, na pravednost i na sud" (Iv 16,8). To je izliće Duha Svetoga!

Tragično, ali toliki govore u jezicima, ali žive kao đavoli. Grijeh nikada nije bio iskorijenjen; sve što su primili bilo je samo iskustvo zanosa. Bog ih je dovoljno blagoslovio da ih pozove u dublji život svetosti i pokornosti, ali oni su stali i zaobišli to govoreći: "Imam Duha Svetoga."

O, postoji mnogo više! Zahvalan sam Bogu za privilegij moljenja u nepoznatom jeziku; to je moj način oslobađanja sve zatomljene slave Bogu, u komunikaciji koja je iznad mog razumijevanja. Možete govoriti ljudskim jezicima ili čak anđeoskim, ali bez ljubavi ne primate ništa. Ali kažem, to ide dublje. Niste doista kršteni Duhom Svetim dok svaki skriven dio vaše duše nije izložen – te svaki grijeh priznat i ostavljen.