BOG JE U STANJU POMOĆI VAM

Najvažnije pitanje s kojim se narod Božji u ovim posljednjim danima suočava je: "Vjerujete li da je Bog u stanju pomoći vam? Vjerujete li da on može učiniti sve što je potrebno da odgovori na vaše molitve i ispuni vaše potrebe?"

To je isto pitanje koje je naš Gospodin postavio dvojici slijepaca koji su ga molili da im se smiluje i iscijeli ih: "Isus im reče: 'Vjerujete li da to mogu učiniti?' 'Da, Gospodine', odgovore mu … I otvoriše im se oči" (Mt 9,28-30).

Gospodin pita vas, mene, Crkvu: "Vjerujete li da sam u stanju voditi vas i izvršiti svoju savršenu volju u vašem životu? Vjerujete li da još uvijek radim za vas? Ili gajite tajne misle da sam vas ostavio i pustio da padnete?" On nama kaže istu stvar koju je rekao i Mariji i Marti: "Ne rekoh li ti … da ćeš vidjeti slavu Božju ako budeš vjerovala?" (Iv 11,40).

Boga na prvom mjestu ne zanima radimo li za njega nešto veliko. Naprotiv, očajnički želi da se jednostavno uzdamo u njega. On želi da potpuno ovisimo o njemu.

Ljubljeni, Bog ne želi ništa od onoga što posjedujete. On ne traži vašu kuću, zemlju, automobil niti ikakav drugi zemaljski posjed. On želi vaše pouzdanje! On želi da ste čvrsti u svom pouzdanju u njega.

Pisao mi je jedan američki vojnik iz Njemačke nudeći mi svoju kolekciju kovanica, nazvavši je svojim idolom. Otpisao sam mu: "Bog želi više od tvoje kolekcije kovanica, on želi tvoje pouzdanje!"

Mi i dalje želimo činiti stvari, predati stvari, žrtvovati, raditi, trpjeti. A sve to vrijeme on najviše želi našu poslušnost i pouzdanje. Njegova Riječ je jasna. Bog nije zadovoljan ničim drugim nego našom vjerom.

"A bez vjere nemoguće mu je ugoditi, jer onaj koji želi pristupiti Bogu mora vjerovati da postoji Bog i da nagrađuje one koji ga traže" (Heb 11,6).

Bog vas nije ostavio. Čuo je vaše molitve i izvest će sve prema svojoj savršenoj volji. Ustrajte!