DUH I SNAGA ILIJINA

Stari zavjet završava sa slavnim proročanstvom: "Evo, poslat ću vam proroka Iliju prije nego dođe Dan Jahvin, dan velik i strašan. On će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima, da ne dođem i ne udarim prokletstvom zemlju" (Mal 3,23-24).

Isus je rekao o Ivanu: "On je – ako ćete pravo – Ilija koji ima doći" (Mt 11,14). Ono što je Krist govorio jest: "Ivan Krstitelj posjeduje duh i snagu Ilijinu – kad biste to samo mogli vidjeti!" Rečeno nam je da je anđeo Gospodnji prorekao Zahariji da će njegov sin Ivan "ići pred (Gospodinom) s Ilijinim duhom i snagom, da vrati srca otaca prema djeci, a nepokorne nazoru pravednika, te pripremi Gospodinu sklon narod" (Lk 1,17).

Vjerujem da je Malahijino proročanstvo i za nas danas. Vjerujem da će Bog još jednom na mnoge svoje odabrane sluge staviti duh i snagu Ilijinu. Ti muškarci Božji i žene Božje bit će silno upotrebljavani da donesu obnovljenje obiteljima. Rastave će se opozvati! Djeca će se uvjeriti u svoj bunt i obnovit će se njihova ljubav za roditelje.

Ovo proroštvo ispunjava se pred našim očima – i to upravo sada. U jednom teksaškom gradu jedan je skroman mlad pastor počeo moliti za spasenje mladeži u lokalnim školama. Bog ga je pomazao jakim duhom i snagom Ilijinom i nisu se samo stotine u njegovoj lokalnoj školi spasile, nego se obnovljenje širi i u školama u koje god odlazi. Ne samo stotine, nego tisuće je učenika srednjih škola osvjedočeno o drogu, alkohol, seks i pobunu. Mladi ljudi s evangelizacija jure kući da se pomire sa svojim roditeljima. Priznaju svoju duboku mržnju koju su imali i sad plaču i kaju se. To će se širiti kroz zemlju jer je Bog obećao obnovljenje odnosa između roditelja i djece.

Zbog onoga što vidim da dolazi, tako sam uzbuđen da teško zapisujem ove riječi. Nepoznati, skromni, ponizni mladi muškarci Božji i žene Božje čudnovato su dotaknuti i pomazani. Dobili su nadnaravno poslanje da "idu i obnavljaju! Jer došao je dan Gospodnji. Gusjenicama droge i alkohola nije više dozvoljeno izjedati živote mladeži. Bog će uništiti gusjenice."