NADOKNADA

Vrijeme neznabožaca gotovo je završilo. Bog nam je dao mnoštvo upozorenja da se Duh neće zauvijek boriti s buntovnicima. Ali prije nego ova generacija dođe pod zasluženu kaznu svevišnjeg Boga, prorečena je velika nadoknada.

"Nadoknadit ću vam godine koje izjedoše skakavac, gusjenica, ljupilac i šaška, silna vojska moja što je poslah na vas" (Joel 2,25).

Psalmist David je rekao da će pravednik biti "ko stablo zasađeno pokraj voda tekućica što u svoje vrijeme plod donosi; lišće mu nikad ne vene, sve što radi dobrim urodi" (Ps 1,3). Ali to obećanje jedino je za one koji su se potpuno odvojili od opakih i koji odbijaju hodati grešničkim putem. Ono je jedino za one koji su odani proučavatelji Riječi Božje i razmišljaju o njoj dan i noć.

"Nisu takvi opaki", kaže David (Ps 1,4). Oni su postali bezbožni i uveli te ih odnosi svaki vjetar i val nauke. Oni koji popuštaju grijehu uspoređuju se sa suhim stablom, bolesnim i pokvarenim od svakoga mogućeg crva.

To je slika mnogih današnjih kršćana u domu Božjem. Oni zanemaruju čitanje Biblije; previše su zaposleni da bi molili i izgrađivali se u vjeri; ugodno im je u društvu bezbožnika i sjede među podrugljivcima.

Vojska gusjenica izjela je živote mnogih otpalih kršćana. Izvana izgledaju poput stabala zasađenih pokraj voda, ali iznutra su pokvareni, slabi, bolesni. Više ne donose plod! Duhovno presušuju. Gusjenica je obavila svoj uništavajući posao s korom stabla. Tako je i s grijehom; one koji su odlutali od nazočnosti Gospodnje on duboko izjeda.

Bog nam je rekao da će donijeti veliku obnovu. Prvo, izlit će svog Duha Svetoga tako obilno da će vratiti zdravlje i snagu svim stablima u svojoj šumi. Kad se narod Božji vrati na čitanje Biblije, crv grijeha počet će gubiti svoju snagu. Snažno otkrivenje Gospodnjega novog saveza učinit će narod Božji neustrašivim poput lavova. Da, vjerujte to, s visina će se izliti probuđenje duhovne snage i božanskog zdravlja.