ŠTO SE DOGODILO S RADOŠĆU?

Duh Sveti čezne vratiti narod Božji da služi Gospodinu s radošću i veseljem. Kako se nebo mora žalostiti kad vidi mokri pokrivač očaja i žalosti koji je pao na mnoge vjernike!

 

Psalmist je izjavio: "Blago narodu kojem je Jahve Bog" (Ps 144,15).

 

Izaija je rekao: "S radošću ćete crpsti vodu iz izvorâ spasenja" (Iz 12,3).

 

Kad se Duh Sveti počeo baviti sa mnom u vezi sa služenjem mu s radošću, prošao sam kroz teško razdoblje suočavanja s ozbiljnošću tog predmeta. Nisam u potpunosti razumio Božji stav. Pitao sam se kako to može biti važno u usporedbi sa svim današnjim bolnim problemima u svijetu.

 

Malo kršćana ima spoznaju istine o slobodi i oslobađajućoj žrtvi na Golgoti! Oni nikada nisu dopustili da ih križ oslobodi od svega straha i ropstva. Ne možemo se radovati i biti neiskazano sretni u našem odnosu s Gospodinom ako imamo siromašnu  ili ograničenu spoznaju o onome što se dogodilo na križu.

 

Ne morate razumjeti svu nauku o iskupljenju, pomirenju, žrtvi pomirnici, milosti, opravdanju, itd. Sve što vam je potrebno znati da biste živjeli radosno Gospodinu jest ova temeljna istina: BOG JE BIO POTPUNO ZADOVOLJEN S KRISTOVOM ŽRTVOM NA KRIŽU!       

 

To je bilo sve što je bilo potrebno! Sada Bog dragovoljno i radosno oprašta svima koji se kaju.

 

Ne radovati se u Kristovom oproštenju jest sumnjati da je on u potpunosti platio za naše grijehe! Neka vam Duh dâ razumjeti ovu istinu: pozvani smo k slobodi. Bog želi da imamo obilje radosti, radosti koja je potpuna i savršena.

 

Riječ Božja daje jasno znati da on čezne da se njegovi sveti raduju u njemu.

 

"...da imaju punini moje radosti u sebi" (Iv 17,13).

 

"...vraćat će se otkupljenici Jahvini. Doći će na Sion kličuć od radosti, s veseljem vječnim na čelima; pratit će ih radost i veselje, pobjeći će bol i jauci" (Iz 35,10).