DUH SVETI KOJI VODI

Kad Pismo govori da Duh Sveti "boravi" u nama, to znači da Duh Božji ulazi i zaposjeda naše tijelo, čineći od njega svoj hram. A s obzirom da Duh Sveti poznaje Očev um i glas, govor nam misli Božje: "A kada dođe on, Duh Istine, uvest će vas u svu istinu. On neće govoriti sam od sebe, već će govoriti što čuje i objavit će vam buduće" (Iv 16,13). Duh Sveti je glas Božji u nama i nama!

 

Ako Duh Sveti boravi u vama, on će vas osobno upućivati. Morate znati da on ne govori samo pastirima, prorocima i učiteljima, nego svima Isusovim sljedbenicima. Vidljivo je kroz čitav Novi zavjet da je Duh Sveti vodio svoj narod neprestano im govoreći: "Pođi tamo, pođi onamo ... uđi u ovaj grad ... pomaži ovu osobu ..." Prvi vjernici bili su svugdje i u svemu vođeni Duhom Svetim!

 

Duh nikada ne izgovara nijednu riječ koja je u suprotnosti s Pismom. Naprotiv, on koristi Pismo da nam jasno govori. On nam nikada ne daje "novo otkrivenje" odvojeno od Pisma. On nam otvara svoju objavljenu Riječ da nas vodi, upravlja, tješi i pokazuje nam stvari koje će doći.

 

Uvjeren sam da Bog govori samo onima koji se, poput Mojsija, "primaknu njemu". To znači da svakodnevno moramo provoditi kvalitetno vrijeme s Gospodinom čekajući na njega da nam potpuno otvori srce kako bismo čuli njegov glas vjerujući da nam on voli govoriti, a ne biti nagli u njegovoj nazočnost. On ništa neće zadržati od nas i nikada neće dopustiti da budemo prevareni ili ostavljeni zbunjeni. Čak i usred teških razdoblja imat ćemo vrijeme velike radosti jer će nam se otkriti kao nikada ranije.