DANI UZBUĐENJA

Bog u svojoj ljubavi i milosrđu dopušta da zemlju pogađaju katastrofe kako da upozorio sve koji čuju da se Isus vraća i da je vrijeme da se pripreme. On previše ljubi svoju djecu da bi uspostavio svoje novo kraljevstvo bez upozorenja. On zna da čovječanstvo ima tvrdo uho i da su potrebne katastrofe razmjera potresa da bi na sebe svratio pozornost. Te katastrofe neka su vrsta odbrojavanja – previše bolna da bi se ignorirala – koje Bog dopušta da bi podigao pozornicu za posljednje trenutke vremena. Kako se približavamo posljednjem satu, ti porođajni bolovi dolazit će sve češće i jače. "Kada to počne bivati, uspravite se i podignite glave, jer je blizu vaše oslobođenje" (Lk 21,18).

Zvuči li to zastrašujuće? Plaši li ova istina? Je li doista moguće da je kraj svijeta pred nama? Je li ovo ona točka vremena o kojoj su u Bibliji prorokovali svi proroci? Mogu li i najpobožniji kršćani razumjeti kako strašno blizu je ova zemlja ponoćnom satu? Jedna stvar je sigurna – sve je očitije da se sve raspada, barem koliko fizičko oko može razabrati.

Dragi prijatelju, poslušaj što mi je Duh Sveti govorio o ovim danima. Samo pet malih riječi, ali tako snažnih da su u meni probudile novu slavnu nadu i vjeru. Tih pet malih riječi glasi: Bog sve ima pod nadzorom! Ako se pouzdajete u Boga, u oči možete gledati svakoj katastrofi i s pouzdanjem naviještati: "Moj Bog govori svemiru i njegova se snaga očituje. Samo ću mirno stajati i gledati spasenje Gospodnje."

Bog sve drži pod nadzorom, pa i mi smo pod njegovim nadzorom. Božja poruka za ovaj sat jest: "Jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora" (2 Tim 1,7).