IDI NAPRIJED I PLAČI!

Kad ste najgore povrijeđeni, pođite u svoju tajnu klijet i isplačite svu svoju gorčinu. I Isus je plakao. I Petar koji je nosio bol u sebi jer se odrekao samog Sina Božjeg, gorko je plakao. Sâm je hodao gorama i plakao od žalosti. Te gorke suze stvorile su divno čudo u njemu te se vratio da prodrma sotonino kraljevstvo.

 

Prije više godina, jedna žena koja je prošla kroz mastektomiju napisala je knjigu naslova Prvo plačeš. Nedavno sam razgovarao s jednim prijateljem koji je upravo saznao da ima rak u posljednjem stadiju. "Prvo što činiš", rekao je, "jest da plačeš dok ti nestanu suze. Tada se počneš primicati Isusu dok ne spoznaš da te njegove ruke čvrsto drže."

 

Isus nikada ne odvraća pogled od srca koje vapi. On je rekao: "Slomljeno srce nećeš prezreti" (vidi Ps 51,17). Gospodin nikada neće reći: "Drži se! Digni se i uzmi lijek! Stisni zube i obriši suze!" Ne! Isus u svoju vječnu posudu sprema svaku suzu.

 

Jeste li povrijeđeni? Onda idite i plačite. I nastavite plakati dok vam suze ne prestanu teći. Ali neka te suze dođu iz boli, a ne iz nevjere ili samosažaljenja.

 

Ohrabrite se u Gospodinu! Kad vas okruži magla i ne možete vidjeti izlaz iz svoje nedoumice, naslonite se u Isusovo naručje i jednostavno se pouzdajte u njega. On mora sve učiniti! On želi vašu vjeru, vaše povjerenje. On želi da glasno povičete: "Isus me ljubi! On je sa mnom! I neće me iznevjeriti. On će sve riješiti, upravo sada! Neću biti oboren! Neću biti poražen! Neću postati sotonina žrtva! Neću izgubiti pamet ni vodstvo! Bog je na mojoj strani! Ljubim ga i on ljubi mene!"