SAMO VJERUJTE!

Zadivljen sam nad divnom Gospodnjom reakcijom na žalost. Dok čitam Bibliju, vidim da ništa toliko ne dotiće Božje srce kao duša koja je svladana žalošću.
Žalost je definirana kao "duboka tuga" ili "jad izazvan krajnjom mukom". Izaija nam kaže da je sam Gospodina bio upoznat s tom najbolnijom emocijom: "Prezren bješe, odbačen od ljudi, Čovjek žalosti, vičan boli" (Iz 53,3).
Vidimo snažan primjer Božjega divnog odgovora na žalost u Marku 5, gdje čitamo o Isusovom susretu s Jairom, nadstojnikom sinagoge.
Kao nadstojnik sinagoge u Kafarnaumu, Jair je bio dio vjerskog sustava koji je odbacio Isusa. Ne znamo što je Jair osobno mislio o Kristu, ali znamo da je bio svjedok njegove sile iscjeljenja. Dogodilo se to najvjerojatnije u njegovoj sinagogi kad je Krist iscijelio čovjeka s usahlom rukom. I Jair je vjerojatno bio među mnoštvom kad je Isus izbacio zle duhove i čuo ih kako viču: "Ti si Sin Božji" (Mk 3,11).
Otkrivamo da je u kuću toga nadstojnika došla žalost. Njegova dvanaestogodišnja kći ležala je u krevetu, bolesna, "na umoru" (Mk 5,23).
Jaira je k Isusu natjerala žalost. Činjenica je da služimo Spasitelju koji s ljubavlju odgovara na svaku našu povredu, bol i žalost. Svi smo mi učinili isto što i Jair. U prošlim smo vremenima zaboravili na Gospodina, zanemarili ga, možda čak odbacili. Međutim, pitanje u vezi s kojim je naš Bog najzabrinutiji jest: "Gdje si sa mnom upravo sada? Hoćeš li me prizvati u tvojoj sadašnjoj žalost?"
Dragi sveti, Isus je nazočan s vama u vašoj bitki. Možete se progurati i dotaći ga te iskusiti uskrsnu, iscjeljujuću Kristovu snagu, upravo kao i Jair. On hoda s vama kroz sve to i ima plan da vas izvede iz smrti u život. Ne bojte se – samo vjerujte!