OSTANITE U TRCI!

Vaša trenutačna kušnja može uključivati fizičko trpljenje, nezaposlenost, djecu u pobuni, nevjerne prijatelje, mentalni jad, muku ili bol. Dok to podnosite iz dana u dan, sotona će vam šapnuti kao i Jobu: "Pravednici ne trpe. Ako te Bog čuo – ako te spasio i ako su njegova obećanja istinita – odmah bi trebao biti izbavljen. Gdje je tvoj Bog? Je li to ono što ti vjera daje?"
Ljubljeni, ne odbacujte svoju vjeru! Sotona je lažac. Podnosite poteškoću jer vas Bog ljubi, jer se brine. Razmislite o ovome: Tražili ste Gospodina da vas učini sličnijim sebi. Samo on zna što to zahtijeva. On zna vaše trpljenje i neće dopustiti da time budete uništeni. Zapravo, on zna kad stvoriti ishod za vas. On neće djelovati do toga određenog trenutka, a onda "će vam zajedno s kušnjom dati sretan ishod, da je možete podnijeti" (1 Kor 10,13).
Budite sigurni, Bog sve ima pod kontrolom. Bol, dugotrajna bolest, molitve koje kao da ostaju neodgovorene – on zna sve o tome. I zna zašto još nije podigao vašu kušnju. Kao što se dogodilo s Pavlom, on koristi "trn u vašem tijelu" da bi radio u korist vašega blagoslova. Zapravo sâma ona stvar koju toliko želite – odgovor koji vjerujete da je tako potreban – može biti nešto što Bog zna da nije najbolje za vas. Ako konačno kaže ne, znate da čuva vašu dušu i odgovara vam na mnogo bolji način.
Kroz sve to veliki oblak svjedoka vas potiče: "Nastavite se s vjerom boriti u ovoj bitki. Ostanite u trci!"
Razmotrite ovu snažnu riječ pisca Hebrejima: "Prema tome, ne gubite svoga pouzdanja! Njemu pripada velika nagrada. Ustrajnost vam je zbilja potrebna da vršenjem volje Božje postignete obećanje, jer: Još malo, vrlo malo, i doći će onaj koji ima doći; neće zakasniti" (Heb 10,35-37).