POSTOJANO STAJANJE

"Za prve moje obrane nitko mi nije pritekao u pomoć; štoviše, svi su me ostavili. Neka im to Bog ne uračuna! Ali mi je Gospodin pritekao u pomoć i jačao me … Gospodin će me izbaviti od svakog opakog pothvata i sačuvat će me za svoje, nebesko, kraljevstvo. Njemu slava u vijeke vjekova" (2 Tim 4,16-18).
Kad Pavao koristi riječ ali u ovom odlomku, on jednostavno misli "usprkos toga". On nam kaže: "Gospodin je stajao sa mnom i jačao me usprkos svih uznemirujućih trenutaka s kojima sam se suočavao." Pavao je znao da ako se bude primicao Gospodinu, Krist će mu iskazati čast stojeći uz njega.
Apostol je zapravo izjavio: "Kamo god sam se okrenuo, bila je nevolja i muka. Međutim, kad su me drugi razočarali – kad sam bio sam i jedino što sam mogao vidjeti bila su teška vremena – došao je Gospodin i ulijevao svoju snagu u mene. On me izbavio od straha. Dao mi je sigurnost da će me sačuvati od svakog opakog pothvata i da će me nastaviti čuvati dok ne dođem u nebo."
Pavao se veselio kad je vidio svoju duhovnu djecu da su uhvatili tu misao ali u svom životu. Iz godine u godinu, on je vidio Gospodina kako ih jača i omogućuje im da stoje postojano i usred najtežim vremena.
Ljubljeni, ne možete postići tu vrstu sigurnosti i snage nigdje drugdje nego u nazočnosti samog Gospodina. Znamo da je Pavao kroz molitvu bio u neprestanom zajedništvu s Kristom i zbog toga ga zle vijesti ili kušnje nisu mogle uzdrmati. Svaki put kad se Pavao suočio s novom strašnom kušnjom, pribjegao je molitvi, trčeći k Isusu da rastereti svoje srce.