NIKADA SE NE PREDAJTE!

U Otkrivenju Krist govori o sebi kao o "ONOM KOJI OTVARA I ZATVARA VRATA" (vidi Otk 3,7). Bilo je to u pismu poslanom vjernicima u staroj Filadelfiji, crkvi koju je Gospodin pohvalio jer je održala njegovu riječ o postojanosti i nikada se nije odrekla njegova imena. Jednostavno rečeno, u najmučnija vremena ti su ljudi vjerno stajali na Riječi Božjoj. Nisu optuživali Gospodina da ih je zanemario ili se oglušio na njihove vapaje.
Očito je sotona došao protiv njih s lažima. Njegova poglavarstva i sile tame, lažni duhovi izliveni iz same utrobe pakla, kažu da je Bog zatvorio svaka vrata, da nije vrijedan štovanja i vjere. Ali ti vjernici, za koje je Isus rekao da su bili od male snage, nastavili su se uzdati, strpljivo čekajući na Boga da stavi ključ u vrata i otvori ih. On drži ključ svih zatvorenih vrata – i on sam pred nas stavlja otvorena vrata.
Evo što im je Gospodin obećao, a to je i naše obećanje:
"Budući da si sačuvao moju poruku o postojanosti, i ja ću tebe sačuvati od časa kušnje koji će doći na sav svijet da podvrgne kušnji stanovnike zemlje" (Otk 3,10).
Ali vi – jer se još uvijek uzdate u njegova obećana i voljni ste umrijeti u vjeri čak ako i ne vidite ispunjena obećanja – bit ćete sačuvati od iskušenja koje će doći na sav svijet da ne padnete u nevjeru. Bog je čuo vaš vapaj i on zna vrijeme, čak i sat, kad će otvoriti sva vrata. Dakle, nikada se ne predajte. Nikada ne sumnjajte. Stojte na njegovim obećanjima. On vas neće iznevjeriti!