JAČANJE I JAČANJE

David nas uči: "… one što se tebi utječu pred sinovima ljudskim … sakrit ćeš ih u skrovište nazočnosti svoje" (Ps 31,19-20). Vrijeme je da se zatvorimo nasamo s Kristom i izlijevamo svoje srce njemu.
Kad bijes oluje udari, bit će nam potrebna naša vlastita individualna zaliha snage. Kad budemo usred oluje, nitko od nas neće biti u stanju preživjeti od snage nekog drugoga. Nećemo biti u stanju iskoristiti našeg supružnika, pastora, prijatelja, pa ni proroka Božjeg.
Vidimo tu istinu ilustriranu u Isusovoj usporedbi o ludim djevicama. Kad su djevice pokušale posuditi ulja od mudrih djevica, rečeno im je bilo: "Idite i kupite si ga. Mi nemamo dovoljno za sebe i za vas" (vidi Mt 25,9).
Čujete li što Isus govori u ovoj usporedbi? On upozorava svu svoju djecu: "Nitko drugi nema dovoljno vjere da vas nosi. Morate imati vlastitu rezervu vjere i pouzdanja u mene."
To je tako jednostavno: Potrebna vam je vaša vlastita rezerva snage. Međutim, ne možete je dobiti pukim čitanjem knjiga ili slušanjem vrpca s propovijedima i/ili učenjem. Niti je možete dobiti samo time što ste uključeni u zajedničko štovanje ili vršenje dobrih djela. Ta snaga dolazi kad ste nasamo s Gospodinom u njegovoj nazočnosti.
Govorim sad svakom kršćaninu: Došlo je vrijeme da se primaknete bliže Isusu. Potrebna vam je njegova nazočnost više nego ikada!
Psalmist kaže za one koji se pojavljuju pred Gospodinom na Sionu: "Hode od snage do snage" (Ps 84,7). Rečeno nam je: "Molitveni vjernik neće klonuti u teška vremena. On će jačati i jačati jer se uzda u Boga."