MOLITVA KAKVU SVIJET NIKADA NIJE UPOZNAO!

Jednom sam čuo jednog misionara kako govori o velikim probuđenjima širom svijeta. Bilo je jasno da je u svakoj slučaju "duh molitve" povezan s posljednjom žetvom. U Vijetnamu, Kini, Sibiru, Amazoni, Africi, Božji narod gorljivo moli – plačući i vapeći Bogu, tražeći njegovo lice, baveći se grijehom i okrećući se k pravednosti.
Tu vrstu sklonosti k molitvi ne možete izraditi; ona je rezultat duha molitve. Mi smo pozvali na tjedne molitve u crkvi Times Square te okusili mali okus tog izlića Duha. Širom ove nacije doista postoji jedna mjera gorljivosti i revnosti u molitvu, ali još nismo iskusili izliće duha molitve.
Bog mi pokazuje da čak i želja i sklonost k molitvi mora doći od Duha Svetog. Odgovor se nalazi u Zahariji 10,1: "Tražite od Jahve dažda u vrijeme proljetno! Jahve stvara munje i daje kišu: čovjeku kruh daje, a stoci travu."
Moramo tražiti Gospodina molitveni duh! On nam govori u Zahariji: "Tražite i ja ću vam dati to breme s neba. Ali morate tražiti to od mene."
Vrijeme je da počnemo tražiti Gospodina: "O, Bože izlij svoga Svetog Duha na mene da mogu učiti moliti! Otvori izvor i daj da budem dio tvoje posljednje žetve!"
Jednom  kad njegov duh molitve padne na vas, otkrit ćete kako molite za svetost, pobožnost, čistoću. Posredovat ćete za svoje najmilije izgubljene i plakati nad ovim umirućim svijetom. Ali morate tražiti da to u vama učini Duh Sveti – te se onda uzdati u njega!