KAUBOJSKE ČIZME

"Tko obilato sije, obilato će i žeti" (2 Kor 9,6).
Jedan je čovjek, lutalica, bez doma, zbunjen, bio upućen u moj ured dok sam prije više godina služio kao pomoćni pastor u crkvi Times Square u gradu New Yorku. Nije bio zainteresiran za razgovor dok nije spustio pogledi i vidio moje fine, izvorno teksaške kaubojske čizme.
"Ne znam zašto sam ovdje", izbacio je iz sebe. "Svi ste vi propovjednici isti, trošite novac na velike zgrade i lijepe aute. A pogledaj i ove čizme!"
Nakon što je dao tu posljednju opasku, pogledao je na svoje istrošene i poderane platnene cipele te samouvjereno skočio s noge na nogu.
"Sviđaju li ti se ove čizme?" pitao sam. I prije nego je mogao odgovoriti, skinuo sam čizme i dao mu ih. I, da, otišao sam kući bez čizama. Zatim sam zaboravio na taj događaj.
Oko šest mjeseci kasnije, jedan pastor, prijatelj, Steve, nazvao me iz Greensboroa u Sjevernoj Karolini.
"Gary, nećeš ovo vjerovati, ali ovdje u mom uredu je momak koji kaže da si mu ti dao par kaubojskih čizama. Autostopom putuje zemljom i kaže da uvijek kad pogleda u svoje čizme misli na Isusa."
Taj mlad čovjek dolutao je u crkvu moga prijatelja (očito vođen Duhom Svetim) i rekao da želi više znati o Isusu. Možete tek zamisliti kako je obradovao moga prijatelja pastora! Ali Steve je bio izravan s njim.
"Šest mjeseci Duh Sveti ide za tobom. Jesi li spreman predati svoj život Kristu?"
"Zbog toga sam ovdje!" I tada je tamo bio nanovo rođen.
Želim vas ohrabriti da tražite prilike, čak i kad vam se čini da ste u suši. Je li vaš brak u suši? Tražite priliku da služite, ljubite, blagoslivljate svoga supružnika.
Jeste li u suši sa svojom djecom? Je li tu razdor i nemir? Tražite priliku da ljubite, služite, da upravljate svojom kućom prema putovima Gospodnjim.
Jesu li problemi u vašim financijama? U središtu svoje suše tražite način da budete blagoslov drugima i otkrit ćete da se prozori neba otvaraju.
Bog izlijeva bogate blagoslove na one koji daju – vesela srca.