SNAGA POUZDANOG GOVORA - Carter Conlon

U posljednjoj knjizi Staroga zavjeta, prorok Malahija govori o nečem što se događalo i događat će se ponovno među narodom Božjim u razdoblju duhovog kvarenja. "… razgovaraju se oni koji se Boga boje" (Mal 3,16). Što su razgovarali? Zar nisu razgovarali jedan s drugim prije tog trenutka u povijesti? Što je to bilo drukčije u vezi s njihovim razgovorom?
Pismo nam kaže da "briga u srcu pritiskuje čovjeka, a blaga riječ veseli ga" (Izr 12,25). Isto tako kaže: "… riječ u pravo vrijeme – kako je ljupka" (Izr 15,23) i upućuje nas neka naša riječ uvijek "bude ljubazna, solju začinjena" (Kol 4,6).
Neopisiva je snaga u pouzdanom, mirnom govoru. Vi i ja moramo sad ohrabrivati jedni druge! Ne treba nam oganj, potres ili vjetar. Te stvari su divne i ako Bog odabere to učiniti, neka tako bude! Ali postoji nešto snažnije od svega toga zajedno, posebno u ovom času!  To je tihi glas pouzdanja u Boga. To je glas koji kaže: "Sve je dobro. Bog je u kontroli tvoje situacije, moja sestro, moj brate. Bog je još uvijek na prijestolju. Isus je još uvijek pobjednik i mi smo još uvijek sjajni pobjednici."
Nemate pojma koliko je sila Božja voljna izliti se kroz vaš život dok hodate kroz dan – u susjedstvu, na poslu, kod kuće – jednostavno izgovarajući riječi pouzdanja u dobrotu i vjernost Božju. Otvorimo svoja srca Gospodinu i počnimo govoriti jedan drugome tim tihim glasom. Otkrit ćemo nevjerojatan privilegij to što smo poslanici sile Božje ovoj generaciji.

Carter Conlon pridružio se pastoralnom osoblju crkve Times Square 1994. godine na poziv pastora osnivača Davida Wilkersona i postavljen je u službu starijeg pastora 2001.