ŽETVA DUHA

"A onaj koji vam daje Duha i čini među vama čudesa, čini li to zbog vršenja Zakona ili zbog prihvaćanja vjere" (Gal 3,5).

Pavao kaže da nam Bog daje Duha Svetog bez mjere i to ne čini prema našim djelima, nego prema našoj vjeri u njega.

Isus je bio jedina osoba koja je imala Duha Svetog bez mjere. Međutim, postojali su mnogi muškarci i žene kroz povijest koji su primili veliku mjeru Duha. Ti vjernici znali su da se ne moraju naprezati da bi plakali nad izgubljenim, slomljenim svijetom, jer je to plakanje u njima činio Duh Sveti.

Naš dio je moliti: "Duše Sveti, ti poznaješ u mom krugu utjecaja svakoga tko je pod osvjedočenjem jer ti si onaj koji osvjedočuješ. Ti vidiš svaku suzu koja pada u tišini noći i znaš svakoga tko je očajan i vapi za pomoći. Ja sam tvoj instrument. Ispuni me tvojim bremenom i vodi do onih koje si pripremio."

Bog nas želi osnažiti iz jednog razloga: da nas ispunjene njegovom Riječi i vođene njegovim Duhom pošalje na ulice. On želi da smo u stanju izgovoriti osvjedočavajuću riječ koja ima nepogrešivu vatru Duha!

Je li vašu dušu nad izgubljenima nešto ozlovoljilo? Osjećate li breme za one u svom krugu utjecaja? Ili se beskrajno usredotočujete na svoje vlastite potrebe? Ako ne poznajete Kristovo srce i nemate njegovo breme, nikada ne možete očekivati biti upotrijebljeni od njega.

Za mnoge kršćane djelo vječnosti nije u nekoj dalekoj zemlji nego se usredotočuju na obitelj, prijatelje, suradnike. Međutim, traži se isto. Da bi se dosegli izgubljeni, moramo tražiti Gospodina da na njih djeluje osvjedočenjem i da naša srca pripremi pravodobnom riječi.

Postite i molite, a zatim tražite Duha Svetog da vas vodi k onima koje je on osvjedočio i pripremio da čuju njegovu Riječ. Tada se uzdajte u njegovo vodstvo i silu za čudo!