SVE ŠTO ON ŽELI VAŠA JE VJERA

Bog ne želi vaš dom, auto, namještaj, ušteđevinu, imetak. Sve što on želi vaša je vjera – vaše snažno vjerovanje u njegovu Riječ. A to može biti ona jedna stvar koja drugima, naizgled duhovnijima, može nedostajati. Na drugog čovjeka možeš gledati kao na duhovnijeg od sebe, ali on se zapravo možda snažno bori kako bi sačuvao vanjštinu pravednosti. Međutim, dok Bog gleda na vas, izjavljuje: "Tu je pravedan čovjek." Zašto? Vi ste dopustili da vaša bespomoćnost postane pravednost.

Pavao nam govori da smo smatrani pravednima u očima Božjim iz istog razloga kao i Abraham. "Zato mu se (Abrahamu) to uračuna u pravednost. Ali nije samo za nj napisano 'uračuna mu se' nego i za nas kojima se ima uračunati; za nas koji vjerujemo u onoga koji je uskrisio od mrtvih našega Gospodina Isusa" (Rim 4,22-24).

Možda tvrdite: "Vjerujem to. Imam vjeru u Boga koji je uskrsnuo Isusa." Međutim, pitanje za vas je vjerujete li da Gospodin može uskrsnuti vaš poremećen brak? Vjerujete li da može oživjeti vašega duhovno mrtvog bližnjega? Vjerujete li da vas može podići iz jame neke navike koja vas uništava? Vjerujete li da vas može istrgnuti iz vaše odvratne prošlosti i obnoviti vam sve godine koje izjela gusjenica?

Kad sve izgleda beznadno – kad ste u nemogućoj situaciji, bez sredstava, bez nade pred sobom – vjerujete li da će Bog biti vaš Jahve Jire – Onaj koji proviđa vašu potrebu? Vjerujete li da se on obvezao održati svoja obećanja vama i da će se nebesa rastopiti i svemir propasti ako samo jedna od njegovih riječi podbaci?