NE MOGU VAM GOVORI … AKO!

Žalosno, ali velik broj kršćana ne poznaje glas Božji. Neki mogu mjesecima, čak godinama ići bez da su primili jednu prisnu riječ od Gospodina u svome nutarnjem čovjeku. O, Bog im je jednom govorio, ali su tijekom godina naučili utišati njegov glas u svojim srcima. Drugi su se opet isključili tolikom ludošću među onima koji vjeruju da je svaka riječ koja bane u njihove umove božanska. Takvi se hvališu: "Bog mi je rekao", međutim "riječ" koju su čuli samo je njihovo požudno tijelo koje je poprimilo glas!

Ako želite poznavati i čuti glas Božji u danima koji su pred vama, budite spremni jer će vam najprije govoriti o čišćenju, a tek onda o vodstvu. Mnogi kršćani žele da im Bog kaže kako da zadrže što zarade, kako da se brinu za obitelj, kako da sačuvaju posao ili karijeru. Ali istina je to da prije nego nam Bog da riječ vodstva u ijednoj od tih stvari, govorit će nam o svojim zapovijedima.

"Ovo vam zapovijedam da ljubite jedan drugoga" (Iv 15,17). Bog će vam najprije govoriti o vašem ponašanju kod kuće s vašom ženom i djecom, o vašoj brzoj ljutnji, zamjerkama, neopraštajućem duhu. On će istaći svaku skrivenu, tajnu stvar u vašem životu i s ljubavlju vam reći: "Želim biti tvoj savjetnik, tvoj vodič, tvoj zaštitnik, tvoj brigovoditelj. Želim ići s tobom kroz svaku tvoju kušnju i poteškoću. I želim te podupirati, blagoslivljati i čuvati svojim Duhom. Ali prije svega moraš biti iskren sa mnom o svojim skrivenim idolima u svome srcu. Sada ih čuvaš i njeguješ, ali moraš ih predati! Jednostavno ne možemo hodati zajedno ako se ne složimo u vezi s tim stvarima tvoga srca!"