JEDINO PO VJERI

Božje oproštenje može se postići jedino po vjeri. Ne možemo do njega razumom. Kristov dar nama – žrtva pomirnica – tako je dubok, tako pun milosrđa, tako tajanstven, da je daleko od toga da bi ga ijedan čovjek mogao razumjeti. Možemo vidjeti zakon koji se jasno odnosi na naš grijeh. Možemo osjećati osudu, strah i krivnju zbog naših prijestupa. Ali naš nebeski Otac sve vrijeme s ljubavlju stoji pored nas, spreman oprostiti.

Kristova krv, Očeva ljubav, Gospodnja želja da oprosti – svi ti blagoslovi poznati su jedino po vjeri. "Pravednik će živjeti od vjere" (Gal 3,11).

Možda se pitate: "Koliko puta će mi Gospodin oprostiti jer iznova i iznova popuštam istom grijehu?" Budite uvjereni, njegovo nevjerojatno oproštenje je bezgranično. Svaki put kad sagriješite, možete otići k Isusu i naći oslobođenje. Međutim, Gospodnje oproštenje nije ludo ni slijepo. Da nam bude jasno, naš nebeski Otac nam oprašta – ali u određenoj točki nas kažnjava da bi nas spriječio od daljnjeg griješenja. "Gospodin kara onoga koga ljubi" (Heb 12,6).