VEĆ SAM VAM DAO RIJEČ

Živimo u vrijeme najvećeg otkrivenja evanđelja u povijesti. Više je propovjednika, više knjiga i više evanđeoskih medija nego ikada. Međutim, nikada nije bilo više patnje, nevolje i uznemirenih umova u narodu Božjem. Pastori danas tako pripremaju svoje propovijedi samo da podignu ljude i pomognu im nositi se s očajem.

Ništa nije u tome pogrešno. I sam propovijedam te istine. Međutim, vjerujem da postoji samo jedan razlog zašto vidite tako malo pobjede i izbavljenja: to je nevjera. Činjenica je da Bog u ove posljednje dane govori s velikom jasnoćom i evo što kaže: "Već sam vam dao Riječ. Ona je okončana i potpuna. Stojte na njoj."

Neka vam nitko ne kaže da doživljavamo sušu Riječi Božje. Istina je, doživljavamo sušu slušanja Riječi Božje i poslušnosti joj. Zašto? Vjera je tako nerazumna, ali vjera nam nikada ne dolazi logikom ili razumom. Pavao jasno izjavljuje: "Vjera dolazi od propovijedanja, a propovijedanje biva riječju Kristovom" (Rim 10,17). To je jedini način da se istinska vjera podigne u srcu nekog vjernika. Ona dolazi od slušanja, što znači, potrebno je vjerovati, pouzdavati se i djelovati prema Riječi Božjoj.

"Oči Jahvine gledaju pravedne, uši mu slušaju vapaje njihove … Pravednici zazivaju, i Jahve ih čuje, izbavlja ih iz svih tjeskoba … Mnoge nevolje ima pravednik … Jahve izbavlja duše slugu svojih, i neće platiti tko god se njemu utječe" (Ps 34,16.18.20.23).

U ovih samo nekoliko odlomaka iz Psalama, dano nam je dovoljno Riječi Božje da istjera svu nevjeru. Potičem vas sad da je poslušate, pouzdate se u nju i pokorite joj se. I na kraju, počivajte na njoj.