BOG NEĆE DOPUSTITI DA SE SLOMITE

Podsjetite se da Bog točno zna koliko možete podnijeti i da neće dopustiti da dosegnete točku sloma.

Naš dobar Otac je rekao: "Nikakva kušnja veća od ljudske snage nije vas zadesila. Bog je vjeran i neće dopustiti da budete kušani preko vaših snaga, nego će vam zajedno s kušnjom dati sretan ishod, da je možete podnijeti" (1 Kor 10,13).

Najgora vrsta hule je misliti da je Bog iza svih vaših povreda i boli, da to nebeski Otac provodi stegovne mjere nad vama i da misli da su vam potrebni još jedan ili dva udarca prije nego budete spremni primiti njegove blagoslove. Ni govora!

Istina je da Gospodin kažnjava one kolje ljubi, ali to kažnjavanje samo je za određeno vrijeme i ono nije da nas povrijedi. Bog nije začetnik zbrke u vašem životu, a niti ste vi. Neprijatelj nas pokušava povrijediti kroz druge ljude, upravo kao što je pokušao povrijediti Joba kroz njegovu ženu koja nije imala vjere.

Vaš nebeski Otac nepokolebljivo vas promatra. Zapaža se svaki korak; sprema se svaka suza. On osjeća svaku vašu bol i zna kad ste dovoljno izloženi zlostavljanju neprijatelja te dolazi i kaže: "Dosta!" Bog se pojavljuje kad vas vaša bol više ne privlači bliže Gospodinu, nego obara vaš duhovni život. On neće dopustiti da njegovo dijete koje se pouzdaje u njega bude oboreno zbog previše boli i agonije duše.

Bog će vas podići iz bitke upravo na vrijeme. On nikada neće dopustiti da vaša bol uništi vaš um. Obećava da će doći na vrijeme da obriše vaše suze i da vam da radost umjesto žalosti. Riječ Božja kaže: "Večer donose suze, a jutro klicanje" (Ps 30,6).