SVE ŠTO TREBATE MOJE JE OBEĆANJE

Vjera je vrlo zahtjevna. Ona zahtijeva da kad jednom čujemo Riječ Božju, moramo je poslušati bez drugog dokaza da nas vodi. Nije važno kako su možda velike prepreke ili nemoguće situacije. Moramo vjerovati njegovoj Riječi i postupati prema njoj, bez drugog dokaza da nastavimo. Bog kaže: "Sve što trebate moje je obećanje."

Kao i svaka generacija prije nas, i mi se pitamo: "Gospodine, zašto sam suočen s ovim testom? Ovo je iznad moga shvaćanja. U moj si život dopustio toliko stvari koje nemaju smisla. Zašto nema objašnjenja za ovo kroz što prolazim? Zašto mi je duša uznemirena, tako puna velikih kušnji?"

Čujte me ponovno: Zahtjevi vjere potpuno su nerazumni čovječanstvu. Kako onda Gospodin odgovara na naše vapaje? On šalje svoju Riječ podsjećajući nas na njegova obećanja. I kaže: "Jednostavno me poslušaj. Pouzdaj se u moju Riječ za tebe." On ne prihvaća ispriku i kolebanje kako god naše situacije izgledale nemoguće.

Nemojte me pogrešno razumjeti. Naš Bog je dobar Otac. I on ne dopušta svome narodu da trpi nepravedno, bez razloga. Znamo da on na raspolaganju ima svu silu i spremnost da ukloni svaki problem i bol srca. On može samo izgovoriti riječ i riješiti nas svake kušnje i borbe.

Međutim, činjenica je da nam Bog neće pokazati kako ili kad će ispuniti svoje obećanje za nas. Zašto? On nam ne duguje nikakvo objašnjenje kad nam je već dao odgovor. Daje nam sve što nam je potrebno za život i pobožnost u svome Sinu Isusu Kristu. On je sve što nam je potrebno za svaku situaciju koju život baca pred nas. I on će stajati na Riječi koju je već objavio: "Imaš moju Riječ na dohvat ruke. Moja obećanja su 'da i amen' za sve koji vjeruju. Dakle, počivaj na mojoj Riječi. Vjeruj joj i budi joj poslušan."