DRŽITE SE U LJUBAVI BOŽJOJ

Prije više godina, Bog mi je stavio na srce za započnem dom za dječake na Long Islandu. Doista sam mislio da je Gospodin iza tog djela. Međutim, nakon samo jedanaest mjeseci, država je odredila tako stroge propise za vođenje doma da nismo imali druge mogućnosti nego zatvoriti ga.

Tijekom onoga kratkog vremena dok je dom bio otvoren, uzeli smo četiri dječaka. Uvijek sam mislio da je taj poduhvat bio jedan od najvećih neuspjeha svih vremena. Više od tri desetljeća pitao sam se zašto je Bog dopustio da s tim idemo dalje.

Nedavno sam primio pismo čovjeka imenom Clifford. Ispričao je ovu priču:

"Brate Davide, ja sam bio jedan od ona četiri dječaka poslana u onaj dom na Long Islandu. Naši staratelji bili su dragi i dobri ljudi. Učili su nas Bibliju i vodili u crkvu. Jednoga dana odveli su nas u neku crkvu koja je održavala probuđenje u šatoru. Bio sam tako ogorčen i potišten. Ali upravo tamo pod šatorom, Duh Sveti je počeo djelovati na mom srcu. Čuo sam propovjednika kako kaže: 'Isus te ljubi.' Sve godine boli, zbunjenosti i beznađa izbile su na površinu. Spustio sam se na koljena i molio. To je bilo prije trideset pet godina. Sad me Bog poziva propovijedati i vodi me u punovremenu službu. 'Hvala vam' buja u meni čitavo ovo vrijeme. Želim vam zahvaliti za vašu brigu. Znam što je ljubav Božja."

Pismo ovoga čovjeka dokazuje mi da ništa što činimo za Krista nije uzalud. Taj dom za dječake nije bio neuspjeh, jer je jedan izgubljen i zbunjen židovski dječak otkrio značenje ljubavi Božje.