BOG IMA HITNE PLANOVE ZA SVAKOG VJERNIKA

Koliko god svijet postaje nesiguran, narod Božji može se opustiti i sačuvati radost jer je naš Gospodin obećao posebnu zaštitu kad je najpotrebnija.

Nije li Bog imao hitan plan za djecu Izraelovu tijekom gladi širom svijeta? Pred njima je u Egipat poslao Josipa podigavši ga do premijera i ispunio je skladišta s dovoljno žita da prežive oskudicu. Zatim je svoj narod preselio blizu tih skladišta da mogu pješke do njih te ih je hranio sve dok je bjesnjela glad.

Nije li Bog imao hitan plan za Iliju? Dok se njegova nacija pod utjecajem gospodarskog kolapsa i nestašice hrane zbog oštre suše svijala od straha – a pokvareni kralj ucijenio njegovu glavu – Bog je pokrenuo svoj hitan plan za njega. Sakrio ga je uz miran potok i hranio hranom koju su mu donosile ptice. Plan preživljavanja uključivao je i čudesan ćup brašna koje nije presušilo.

A što je bilo s Noom? Kakav detaljan plan preživljavanja je Bog imao za njega i njegovu obitelj! Arka je pouzdano nosila njega i njegovu obitelj iznad smrti i uništenja od potopa. A Lot? Bog je zapravo poslao anđele da osobno iščupaju njega i njegovu djecu iz zle kobi grada Sodome. Božje ruke bile su vezane dok Lot nije napustio predgrađe grada. Bilo je to više od gubitka posla, više od kolapsa gospodarstva, više od pada vlade – bilo je to potpunu uništenje njegova društva. Ali Lot je bio izbavljen.

Pavao je iznova i iznova dokazivao Božje hitne planove. Ovaj apostol doživio je brodolom, gonili su ga razbojnici, bio je utamničen, bio je optuživan za izdaju i protiv njega kovala se urota, međutim, u svakoj krizi Bog je imao plan za izbavljenje. Tek kad je Bog odlučio da je njegova trka završila, izvukao je svoj posljednji plan. Pozvao ga je na njegovo uskrsnuće.

I mi imamo hitan plan za preživljavanje – dizajniran posebno za svakog vjernika.

Ne sumnjajmo u njega – Bog će nas provesti kroz svaku krizu!