GOSPODINE ISUSE, DOĐI BRZO, DOĐI USKORO!

U Otkrivenju Isus obznanjuje: "Pazite! Dolazim uskoro! Blago onomu koji vrši proročanske riječi ove knjige" (Otk 22,7). Pet redaka kasnije Krist kaže: "Pazi! Dolazim uskoro i sa sobom nosim plaću da svakome platim prema njegovu djelu" (Otk 22,12).


Tu je povik svih koji iščekuju Isusov povratak: "Duh i zaručnica vele: 'Dođi!'" (Otk 22,17). To se odnosi na Kristovu zaručnicu koja tvori tijelo vjernika iz svih krajeva svijeta pod njegovim gospodstvom. Svi ti sluge nanovo su rođeni, krvlju oprani vjernici.


Možda pitate: "Shvaćam da je to povik srca vjernika, ali zašto i Duh viče Isusu: 'Dođi!'"? Zato što je to posljednja molitva Duha Svetoga; on zna da je njegovo djelo na zemlji gotovo završeno. Kao što je Bog rekao Pavlu i Petru da je vrijeme kratko, tako i Duh viče: "Dođi, Gospodine Isuse!"


Gdje, dakle, danas čujemo ovaj glas Duha? On dolazi kroz one koji sjede s Kristom na nebesima, koji žive i hodaju u Duhu i čija su tjelesa hram Duha Svetoga. Duh viče u njima i kroz njih: "Požuri, Gospodine! Dođi!"


Kad ste posljednji put molili: "Gospodine Isuse, dođi brzo, jako brzo!"? Osobno, ne mogu se sjetiti da sam molio takvu molitvu. Nisam znao da ja mogu požuriti Kristov dolazak dopuštajući Duhu da moli ovu molitvu kroz mene. Međutim, Petar nam daje dokaz ove nevjerojatne istine: "...iščekujući i pospješujući dolazak Dana Božjega u koji će se nebesa, zapaljena, raspasti i počela, užarena, rastaliti" (2 Pt 3,12). U grčkom, izraz "pospješujući dolazak Dana" znači "ubrzavati, požurivati". Petar govori da naše molitve, pune iščekivanja, požuruju, ubrzavaju, potiču Oca da brzo vrati Sina.


Gospodnja milosrdna strpljivost diktira vrijeme njegova povratka. Dakle, znači li to da ne bismo smjeli moliti za njegov povratak? Uopće ne. Sam Krist nam je rekao: "... to će biti dani takve nevolje kakve nije bilo od početka stvorenja, koje Bog stvori, do sada, i sigurno je više neće biti. I da Gospodin nije skratio te dane, nitko se ne bi spasio. Ali zbog svojih izabranika skrati on te dane" (Mk 13,19-20). Zamislite što bi se moglo dogoditi kad bi se širom svijeta Kristova zaručnica probudila i molila u Duhu: "Dođi, Isuse!"?