SAMO ČVRSTO STOJTE

Suočavate li se upravo sada s oštrom krizom? Možda pitate: "Što bih trebao učiniti kad sam dovedem u takvu očajničku situaciju? Što trebam činiti kad se sve čini beznadnim – kad nema mjesta kamo da se okrenem i nema vidljiva izlaza? Što se događa kad sam svladan strahom jer se sve oko mene ruši i nemam odgovore za moje probleme, nikoga da mi kaže kako da izađem iz svoje nevolje?"
Naš Gospodin nije strog nadzornik i kad nas vidi i strašnoj, teškoj situaciji, čezne da čuje kako mu vapimo. Zadovoljan je s molitvom kao što je ova: "Gospodine, bojim se! Ti si uvijek bio vjeran i izbavljao me i znam da imaš silu da me izbaviš i sada. Oče, predajem svoj život u tvoje ruke."
Evo kako je Bog odgovorio Izraelu kad se suočio s velikom krizom: "Ne bojte se! Stojte čvrsto pa ćete vidjeti što će vam Jahve učiniti da vas danas spasi … Jahve će se boriti za vas. Budite mirni" (Izl 14,13-14).
Gospodin im je rekao: "Prva stvar s kojom se morate pozabaviti je vaš strah! Ja ću se boriti za vas, spasiti vas i izbaviti. Sad želim da to obećanje bude vaša snaga. Neka ona istjera sav strah iz vas!"
A on isto kaže i vama danas.