POTPUNO UVJEREN U BOŽJU LJUBAV

"Znam komu sam vjerovao i siguran sam da on može sačuvati ono što sam mu povjerio do onoga Dana" (2 Tim 1,12). Ovo su riječi umirućeg čovjeka. Apostol Pavao se obraćao svom učeniku, mladom propovjedniku na praksi, Timoteju. Kasnije, u istom pismu povjerava Timoteju ove teške riječi: "Već se moja krv izlijeva u Božju čast, vrijeme je moje smrti blizu. Plemenitu sam borbu izvojevao, trku dovršio, vjeru sačuvao" (2 tim 4,6-7).
Iako je Pavao uputio ove riječi Timoteju, njegova poruka govori svakom Kristovom sluzi koji je suočen s velikom nevoljom. Promotrimo kontekst: Na vrhuncu Pavlovih vlastitih teških kušnji – u samoj točki smrti – on je potpuno uvjeren u Božju ljubav za njega. Štoviše, bio je uvjeren da je Gospodin u stanju "sačuvati što mu je povjerio" usprkos svim suprotnim dokazima.
Ljubljeni, Pavlov savjet ovdje je za sve one koji se dnevno bore sa sotonskim silama, koji su uključeni u žestoko duhovno vojevanje i podnose velike poteškoće kao dobri vojnici. Kako je Pavao bio u stanju tako pouzdano govoriti o Božjoj vjernosti u svakoj svojoj kušnji? Što je točno on bio uvjeren u vezi s Gospodinom što je rodilo takvu vjeru?
Pavao nikada nije izrekao što je "povjerio (Bogu) do onoga Dana". Tek možemo špekulirati što su bile te stvari. Međutim, poput Pavla, i mi moramo biti potpuno uvjereni u Božju vjernost da će sačuvati ono što smo mu povjerili. Doista, da bismo se suočili s našim kušnjama u ovim teškim danima, i mi moramo biti potpuno uvjereni da je Isus naš Gospodin i Spasitelj.