IZDRŽITE JOŠ SAMO MALO - Gary Wilkerson

Jeste li ikada bili na dugačkom putovanju i nakon što ste prevalili stotine kilometara, vidjeli ste znak na kojem je pisalo da je do vašega odredišta samo još trideset kilometara? Pomislili biste da će tih posljednjih nekoliko kilometara brzo proći, ali oni su se vukli i vukli. Posljednji dio puta može biti najteži.
Isto bi se moglo reći za našu vjeru tijekom neugodnih situacija. Moj mi je otac jednom rekao: "Sine, kad osjećaš da ćeš se predati, kad osjećaš da si izgubio pravac i ne čuješ više Boga, izdrži! Taj posljednji dio je najteži!"
"Ustrajnost vam je zbilja potrebna da vršenjem volje Božje postignete obećanje" (Heb 10,36).
Želim vas ohrabriti da izdržite još malo. Znam da možda mislite kako vaš san nikada neće postati stvarnost i želite dići ruke. Ali Bog vam kaže: "Dragi moj, izdrži još malo. Tvoja pobjeda je upravo iza ugla."
Sreo sam toliko ljudi koji žive životom osrednjosti jer su se Božja obećanja za njih prepolagano ostvarivala. Da su izdržali još malo, ostvarili bi ispunjenje za kojim su čeznuli. Ali odbacili su svoju vjeru, prestali su biti odvažni i odustali su od svoga sna i cilja. I u svemu tome počeli su živjeti životom tihog očaja jer se više nisu stvarno uzdali u Boga.
Kad više ne vjerujemo Bogu za velike stvari, krećemo se u vlastitoj snazi – potpuno bez njegove snage. Dakle, izdržite još malo jer "kad izvršite volju Božju, postići ćete obećanje".