NIKAKVA ZAVJERA PROTIV TEBE NEĆE USPJETI

Znate li da sotona ponekad udružuje ljude kako bi spriječili vaš trud za Boga? Okupljaju se u nastojanju da vas obeshrabre ili obezvrijede vašu službu. Ali ako ste na božanskom poslanju – pozvani da činite djelo za Gospodina – nikakva zavjera protiv vas neće uspjeti.
Nehemiju je Bog pozvao da ponovno sagradi jeruzalemske zidove. Rad je divno napredovao kad je sotona raspirio gnijezdo stršljena da sve to spriječe. Četvorica vrlo istaknutih vođa se udružilo u zavjeri "zlo namislivši (Nehemiji)" (vidi Neh 6,2).
Četiri puta su te vođe postavile zamku Nehemiji pozvavši ga: "Ustrajemo da siđeš sa svoga zida i razgovaraš s nama!" Ali četiri puta Nehemija im je odgovorio: "Ne mogu sići sa zida. Imam posla, jer Bog je zapovjedio da se to obavi" (vidi redak 3).
Ljubljeni, ne miješajte se s ljudima koji se samo žele prepirati! To bi jedino bilo odvraćanje pozornosti, a vi morate ići dalje s radom Božjim. Razumijte, razlog zašto sotona dolazi protiv vašega molitvenog života, vaše posvećenosti i vašeg hoda s Bogom nije samo da vas obori, on želi razoriti i službu koju vam je Bog dao te uništiti sve što donosi slavu Ocu.
One su vođe o Nehemiji počele širiti glasine koje su mnoge okrenule protiv njega. Ali sve te zavjere bile su osmišljene da ubace strah u Nehemijino srce kako bi se obeshrabrio i pobjegao.
Ali nijedna od tih zamki nije zaustavila djelo Božje! Pismo izjavljuje: "Zid je završen … a kad su čuli svi naši neprijatelji i vidjeli svi pogani oko nas, bilo je to čudo u očima njihovim, jer su shvatili da je Bog naš učinio to djelo" (Neh 6,15-16).
Kad ostanete postojani, djelo Božje će ići naprijed i drugi oko vas to će zamijetiti te slaviti Boga zajedno s vama.