JE LI VAŠA BITKA JEDINSTVENA?

Jeste li pritisnuti sa svih strana i kušani iznad onoga što možete podnijeti? Je li vaša snaga gotovo ponestala, ostavljajući vas na rubu da dignete ruke? Ako je to slučaj, koji je vaš put do pobjede? Mogu vam reći kako Bog mene nastavlja izvoditi.
Prvo, nemojte misliti da doživljavate neku čudnu, jedinstvenu bitku. Naprotiv! U dobru ste društvu. Sjetite se Joba, Jeremije, Ilije, Davida, Pavla! Ono kroz što prolazite zajedničko je vjernicima svih stoljeća.
"Prestanite se čudi, ljubljeni – kao da vam se što neobično događa – požaru koji bjesni među vama da vas iskuša! Naprotiv, radujte se što ste dionici u Kristovim patnjama, da se mognete radovati i veseliti i u času kad se objavi njegova slava" (1 Pt 4,12-13).
Drugo, kad mislite da ne možete ni koraka dalje ili da ne možete podnijeti još jedan sat, zavapite Bogu sa svime što je u vama: "Gospodine, pomozi!" Tada razmotrite savjet psalmiste:
"A ja ću Boga prizvati, i Jahve će me spasiti. Večerom, jutrom i o podne tužan ću jecati, i on će čuti vapaj moj. Dat će mi mira od onih koji me progone: jer mnogi su protiv mene" (Ps 55,17-19).
"Zazvat ću Jahvu, hvale predostojna i od dušmana bit ću izbavljen … U nevolji zazvah Jahvu i Bogu svome zavapih. Iz svog Hrama zov mi začu, i vapaj moj mu do ušiju doprije" (Ps 18,4.7).
"Jahve, Bože moj, zazvah te, i ti si me ozdravio" (Ps 30.2).
A ovdje je ključni redak: "On će spasiti siromaha kad zavapi, nevoljnika koji pomoćnika nema" (Ps 72,12).
Isus je poslao Duha Svetog da bude vaš pomoćnik i on se neće oglušiti na vaš vapaj u pomoć!