NA TAJNOM MJESTU

Kako nam Gospodin donosi utjehu i mir u vrijeme nevolje? On nas vodi u tajnu sobu prisnosti s njim. Isus nas podsjeća da je to tamo gdje nas Otac osobno dotiče: "Kad moliš, uđi u svoju sobu i zatvori vrata. Pomoli se Ocu koji te vidi u tajnosti i uzvratit će ti javno" (Mt 6,6, parafrazirano).

Nedavno je jedan moj dragi prijatelj – biskup nad pentekostnim pokretom u Mađarskoj – tragično poginuo u jednoj neobičnoj nesreći. Zapalio se roštilj i zadobio je gadne opekotine. Primio je medicinsku pomoć i mislilo se da je dobro, ali nekoliko dana kasnije iznenada je umro od krvnih ugrušaka koji su se tada stvorili.

Prijatelji širom svijeta stoje u molitvi i potpori uz njegovu udovicu. Međutim, prava će utjeha za nju doći odozgo. Nikakav psiholog ne može joj pomoći u njezinoj najdubljoj boli. Utješitelj je vjeran i susrest će je na njezinom tajnom mjestu s njim.

Shvaćam da osobno ne mogu dosegnuti tisuće povrijeđenih vjernika koji nam pišu. Primili smo pismo jedne trudnice koja je udana za pastora. Upravo je otkrila da je njezin muž pedofil. Ona piše: "Ne znam što mi je činiti, ali vjerujem da se moram rastati od muža. Ne želim da zlostavlja naše dijete."

Postoji jedna stvar koju svaki povrijeđen brat ili sestra može učiniti: odnesite sve to Isusu, zatvorite se s njim nasamo i nađite utjehu u njegovoj nazočnosti. Gospodin kaže: "Ja ću okrijepiti dušu iscrpljenu, obilno nahraniti dušu klonulu" (Jer 31,25). Kako Bog to čini? On svakoga susreće na tajnom mjestu: "Onaj što prebiva na tajnom mjestu Svevišnjega, počivat će u sjeni Svemogućega" (Ps 91,1).

Vidite li važnost da se svojim srcem latite molitve na tajnom mjestu? Ne radi se o legalizmu ili ropstvu, nego o ljubavi. Radi se o Božjoj dobroti prema nama. On vidi što je ispred nas i zna da su nam potrebna ogromna sredstva, dnevno ispunjenje novom snagom. Sve to nalazi se na tajnom mjestu s njim.

Možda mislite da ne znate moliti, ali možete započeti jednostavno ga slaveći. Ono što je važno jest da ste tamo po vjeri, po ljubavi, i vaš će se Otac tamo susresti s vama. On će vam otkriti svoju ljubav u tajnosti i otvoreno će vas nagraditi plodom svoga kraljevstva. Duh Sveti molit će kroz vas i dati vam riječi.