RASTUĆA VJERA - Gary Wilkerson

"Lot podiže oči i vidje kako je dobro posvuda natapana sva Jordanska dolina, kao kakav vrt Jahvin" (Post 13,10).

Obratite pozornost na ono što Biblija piše o tome što je Lot radio. Vidio je zemlju svojim očima. On nije tražio uputu, vodstvo, mudrost od Gospodina. Vidio je što je htio svojim vlastitim očima i agresivno krenuo da uzme što je želio, ono što je njegovo tijelo željelo.

"Ovo mi izgleda dobro. Ovo je gotovo poput edenskog vrta; ovo je tako divno, to ću izabrati."

Lot je svojim očima radije gledao u tu situaciju nego u Boga. Neki od nas se znaju dovesti u mnogo nevolje. Kad bismo samo znali kraj priče, što će Bog učiniti! On nas poziva da se klonemo ovoga ili onoga, ali kad su naše oči tijela namamljene, skloni smo krenuti u tom pravcu jer nismo usredotočeni na Isusa.

I tako je ovdje jednostavna uputa za tu vrstu pasivne vjere. Vjera mora držati svoje oči na Isusu. Vjera se mora usredotočiti na Gospodina ili neće imati sposobnost rasuđivanja da bi znala kojim putem poći. Neće znati treba li poći lijevo ili desno.

Lot je odabrao ono što mi znamo kao Sodomu i Gomoru. Mnogi od vas danas donosite odluke svojim vlastitim očima jer vam nešto izgleda dobro. Iskušenja tijela vas privlače i lagano ste mamljeni da pođete za tim stvarima. Bog poziva svoj narod da se kloni djelovati u duševnom području tjelesne ambicije i da pođe u područje gdje duh raste, dok se tijelo smanjuje.

To se zove učeništvo. To se zove sazrijevanje. To se zove hodanje u rastućoj vjeri s Gospodinom. On nas poziva da krenemo na to mjesto.