BOG ME NIKADA NIJE RAZOČARAO by Nicky Cruz

Čeznete li činiti velike stvari za Boga –služiti mu i ljubiti ga do svoga posljednjeg daha? Želite li da Bog odredi slavnu budućnost za vas?

Onda prestanite pokušavati činiti to na svoj vlastiti način. Ne pokušavajte odrediti put za svoj život te onda tražiti Boga da ga blagoslovi. Umjesto toga, provodite vrijeme upoznajući ga. Učite uživati u njegovoj nazočnosti. Štujte ga prepuštajući mu se. Slavite ga i ljubite iz dubine svoje duše. Budite mu poslušni, čak i u malim detaljima. Molite i razmišljajte o Riječi. Cijenite slavu stvorenoga!

Učiti postaviti svoje srce na Boga, na Boga samog, i on će to primijetiti.

Jedna je istina koju možete znati sa sigurnošću: Bog ima savez pripremljen samo za vas. Poseban plan i naum za vašu budućnost. I on je slavniji nego što biste ikada mogli zamisliti. Ako nije položio taj savez na vaše srce, to je jer zna da niste spremni. On čeka na vas. Bdijući. Čeznući da podijeli tu viziju s vama i pomogne vam prihvatiti je.

Kad sam bio mlad čovjek u svojim ranim dvadesetima, zbunjen u vezi sa svojom budućnošću, nikada ne bih mogao zamisliti planove koje je Bog imao za moj život. Bio sam samo mladić zaljubljen u Isusa, čeznući provesti ostatak svojih dana u njegovoj nazočnosti. Nisam imao pojma da ima za mene pripremljen savez. Niti da ima takav snažan naum za moj život.

U ono vrijeme nisam se mogao ni zamisliti kao evanđelist. Bio sam mlad i nepripremljen. Nisam imao sposobnosti koje bi me vodile da razmišljam kako bih mogao propovijedati pred slušateljstvom. Moje biblijsko znanje bilo je nezrelo i ograničeno. Akcent mi je bio grub, a ponašanje nespretno. Bio sam samo dijete ulice i to je bilo sve što sam znao.
Ali žarko sam ljubio Isusa i odlučio biti poslušan Bogu, bez obzira što će htjeti da radim. I tako sam prigrlio njegov savez, malo pomalo, iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec. Trudio sam se najbolje što sam mogao da ostanem vjeran. I Bog me nikada nije razočarao!

__________
Nicky Cruz, međunarodno poznat evanđelist i plodan pisac, obratio se Isusu Kristu iz živote nasilja i kriminala nakon susreta s Davidom Wilkersonom u New Yorku 1958. godine. Priča njegova dramatičnog obraćenja ispričana je najprije u knjizi Davida Wilkersona Na život i smrt, a kasnije i u njegovoj vlastitoj vrlo traženoj knjizi Trči mali trči.