VJERUJTE NJEGOVOJ RIJEČI

Ako se pitate zašto nastavljate padati, zašto se i dalje osjećate slabi i bez snage, čineći upravo ono što mrzite, to je možda zbog toga što se u potpunosti ne pouzdajete u slavna Božja obećanja.

Bog je Abrahamu dao mnoga obećanja, obećanja da će biti njegova zaštita i nagrada, da će poraziti sve njegove neprijatelje pa čak izvršiti i čuda za njega – kao dati mu dijete u starosti. Abraham je vjerovao tim obećanjima i Bog je rekao da mu se njegova vjera uračunala kao pravednost.

Isto tako, onoga trenutka kad dignemo ruke od borbe s našim duhovnim neprijateljima u svojoj vlastitoj snazi te u srcu uglavimo da je Bog u stanju izvršiti sve što je obećao, vidjet ćemo početak naše pravednosti.

Neka nam Bog u tome pomogne šaljući svoga Duha da se nastani u našim srcima. Duh Sveti je sila Božja i ta sila proglašuje rat svim demonskim silama: "Duh (se bori) protiv tijela" (Gal 5,17).

Duh izjavljuje: "Ovo je moje prebivalište, đavle! Ovdje više ne vladaš i tvoja bitka više nije protiv mog djeteta. Sad se dižeš protiv mene; ja ću pokvariti tvoje planove i boriti se s tobom na svim bojišnicama. Ovo dijete je sad hram Duha Svetog!"

Hodanje u Duhu nije komplicirano. To je jednostavno vjerovati onome što je Bog rekao: "Živite po Duhu pa sigurno nećete udovoljavati požudi tijela" (r. 16). Jednostavno rečeno: "Uzdajte se u Duha Svetog! Vjerujte u njegovu obvezu da će uzeti vašu stvar te hodajte u sili njegova obećanja da će se boriti za vas!"

Riječ Božja daje nam čvrsto obećanje koje je siguran lijek za sve duševne patnje:

"Poškropit ću vas vodom čistom da se očistite. Očistit ću vas od svih vaših nečistoća i od svih kumira vaših. Dat ću vam novo srce, nov duh udahnut ću u vas! Izvadit ću iz tijela vašega srce kameno i dat ću vam srce od mesa. Duh svoj udahnut ću u vas da hodite po mojim zakonima i da čuvate i vršite moje naredbe" (Ez 36,25-27).

Vidite li što Bog govori? Njegov Duh čini sve djelo u vama! On će vas očistiti i dati vam novo srce i onda će vas uvesti u poslušnost. Vaš dio je vjerovati da će održati svoju riječi – s nepokolebljivom vjerom!

Povjerite svoje probleme, svoju budućnost, svoj život i svoje grijehe u ruke svemoćnog Boga.