BLAGOSLOVLJENI STE by Gary Wilkerson

"Tvojim će se potomstvom (Izakovim) blagoslivljati svi narodi zemlje; a to zato što je Abraham slušao moj glas i pokoravao se" (Post 26,4-5).

Ovdje u ovom odlomku ključna riječ je slušati, jer poslušnost donosi blagoslov. Načinite korak vjere i kažete: "Bože, ovo je teško i čak nisam siguran da to mogu učiniti." Ali zakoračite u to te kažite: "Bože, poslušat ću", a kad to učinite, otvorit će vam se prozori neba. Milost nam daje snagu da učinimo ono na što nas Bog poziva.

Pozvani smo biti svet narod – odvojen – pun poštovanje prema Gospodinu – poslušan njegovim zapovijedima. Neposlušnost nam često otima naklonost, blagoslov i cjelovitost onoga što on želi učiniti u našim životima.

Bez obzira što vam Bog kaže da učinite, poslušajte ga. Ako vam kaže da date, poslušajte ga. Ako vam kaže da idete, poslušajte ga. Ako vam kaže da ostanete, poslušajte ga. Ne živite prema onome što vi želite učiniti, živite prema onome što Bog želi da učinite i otkrit ćete da blagoslov dolazi vama, na vas i oko vas. Stvari koje ćete dotaći Gospodin će blagosloviti.

"Izak je sijao u onom kraju, i one godine urodilo mu stostruko" (r. 12). Vidimo da je Izak posijao i požeo veliku žetvu. Bog nije zabrinut ni uznemiren zbog američkog gospodarstva. On se ne brine u vezi s onim što se događa na tvom poslu ili u tvom domu. Zašto? Jer ima svu sposobnost, sva sredstva, svu silu neba te je u stanju ispuniti sve tvoje potrebe prema svome bogatstvu u slavi.

On želi da znaš da ti je on blagoslov. To je njegovo srce. Riješi se one zamisli o ćudljivom, staromodnom Bogu gore u nebu, koji samo čeka da pogriješiš tako da ti može oduzeti stvar. Ne! Bog ti želi dati snagu da budeš poslušan, jer te voli blagoslivljati.