PREPREKE OČITOVANJU KRISTOVOG ŽIVOTA U NAMA

Ako je vaša prepreka ambicija, Bog vam može otvoriti ogromna vrata prilike. To može biti najveći, najambiciozniji projekt vašega života i Bog će vam dopustiti da uđete u njega misleći: "To je to! Konačno sam dobio svoj veliki proboj!"

A onda će Gospodin dopustiti da se čitava stvar sruši. Završit ćete stojeći usred ruševina svoga sna, vapeći: "Gospodine, mislio sam da je ovaj projekt bio tvoja volja. Mislio sam da imam tvoj blagoslov. Iskreno sam te molio u vezi s tim i ti si me tako daleko doveo. Kako si mogao dopustiti da sve to tako jadno završi?"

Neuspjeh vašega projekta je sa značenjem da bude smrt svemu što sprečava da se Kristov život očituje u vama.

Vaša prepreka mogu biti neopisiva otkrivenja koja ste primili iz Riječi Božje. Možda pitate: "Kako može svježe otkrivenje biti prepreka jednom ljubitelju Isusa?" Jednoga dana možete se gostiti na novim istinama koje su vam se otvorile, dubokim naukama koje nikada ranije niste vidjeli. Vaše pouzdanje raste jer neprestano primjenjujete svako novo otkrivenje na vaš hod s Gospodinom.

A onda iznenada, bez vidljiva razloga, duša vam je pogođena sušom. Ubrzo vam radost i sigurnost nadomješćuje osjećaj slabosti i beskorisnosti. Neobjašnjiva depresija ispunjava vašu dušu i svaki dan postaje breme za vas.

Sveto pismo koje je bilo tako živo u vašem srcu sad se čini kao zatvoren knjiga. Umjesto primanja otkrivenja, pitate se hoćete li ikada ponovno nešto naučiti – ali problem nije vaš um. Vaša suša je s naumom da požuri vašu smrt svakome pouzdanju u vaše tijelo. To je smrt vašoj sklonosti da se ponosite otkrivenjem koje ste primili, umjesto da primate radost od Krista.

Činjenica je da je otkrivenje sklono proizvesti ponos. To je upravo razlog zašto je Bog dao Pavlu trn u tijelo. On je sprečavao Pavla da se ne ponosi mnogim svojim otkrivenjima. Bog je htio da njegov vjeran sluga ostane ponizan u svemu.

Ovaj čitav proces podnošenja "smrtnih situacija" može se činiti vrlo okrutan. Neupitno je da to je jedan od najbolnijih vidova našega hoda s Isusom. Ali ako dopustimo da smrt završi svoje djelo u nama, Kristov vlastiti uskrsli život slobodno će poteći iz nas. Ako se, u drugu ruku, odupremo djelu smrti, nikada nećemo imati Kristov život u nama!