TESTIRANI STE

Budite sigurni da ako pokušate hodati ispravno pred Gospodinom, bit ćete testirani. Zapravo, što je dublji vaš hod s Kristom, žarče će biti vaše testiranje. Pismo je jasno:

"… ljudi koji ljube Boga ostat će postojani i vršit će svoje … Dok ih budu zatirali, samo će im nekolicina pomagati … Od umnika neki će pasti, da se prokušaju, probrani, čisti do vremena svršetka, jer još nije došlo određeno vrijeme" (Dn 11,32-35).

Na "umnike" dolazi vrijeme velikog testiranja. No tko su ti koji će biti testirani? To su pravednici, oni koji čine junačka djela za Gospodina, koji hodaju s Bogom i imaju mudrost Kristovu.

Možda upravo sada pitate: "Zašto sam testiran? Zašto mi se to događa?"

Sjećate li se svojim školskih dana? Kad je u školi bio test, on je otkrivao koliko ste zapravo naučili od onoga što ste bili podučavani. Međutim, Pavao govori o drukčijoj školi, školi u kojoj "učimo Krista" i u kojoj smo od njega "poučeni kako je u Isusu istina" (vidi Ef 4,20-21). Ako pripadate Isusu, u njegovoj ste školi. Možda mislite da ste diplomirali, ali to se neće dogoditi dok ne dođete u slavu.

Kad sam ja bio u školi, mrzio sam kratke nenajavljene testove. Ipak, Gospodin nam je rekao da budemo spremni za testiranje u svako doba, a ti testovi nastavljat će se do Isusova povratka. Svi koji ljube Gospodina proći će kroz žestoke kušnje da bi se, u pripremi za svadbu Janjetovu, očistili od svega što nije nalik Kristu.

David je često govorio da je testiran i kušan: "Ali znam, o Bože moj, da ti iskušavaš srca i da ljubiš iskrenost" (1 Ljet 29,17). "Istraži mi srce, pohodi noću, ognjem me iskušaj, al' u meni nećeš nać bezakonja" (Ps 17,3)