MNOGI DANAS TRPE

Znam da moja obitelj i ja nismo jedini koji trpe i podnose velike nevolje. Primam mnoga duboko potresna pisma pobožnih kršćana koji prolaze kroz takva testiranja za koja nikada nisu znali.

Nikada nije bilo toliko bolesnih od raka. Nikada nije bilo toliko boli zbog rastave, kad supružnici ostavljaju dom i dižu ruke od braka. Nikada nije bilo toliko opterećenih financijskim problemima.

Nikada nije bilo takvo vrijeme kušnji, zbrke, boli i dubokih povreda. Božja ljubljena djeca prolaze kroz vatru pročišćenja. Dok je istina da "mnoge nevolje ima pravednik", isto je tako istina da ga "Gospodin od svih izbavlja" (Iz 34,20).

Molio sam: "Bože, rekao si nam da hrabro dođemo do tvoga prijestolja milosti da primimo milosrđe i nađemo milost za pravodobnu pomoć. Očajnički nam je potrebno tvoje milosrđe."

Bez milosrđa Gospodnjeg, ima li nade za ikoga od nas u ovo vrijeme iskušenja? Što radimo mi vjernici kad neprijatelj navaljuje poput bujice? Zašto oni koji su duboko odani Kristu podnose takva neuobičajena testiranja?

Nemam sve odgovore. Znam da pravednici trpe i znam da mnogi pobožni ljudi koji čitaju ovu poruku pate i možda se pitaju zašto moraju podnositi toliku bol. Znam isto tako da kad zauzmete svoje mjesto u svetinji nad svetinjama, otkrivate testiranja nepoznata onima koji su u vanjskom trijemu.

Dnevne vijesti pune su užasa i nasilja, ali neka ni na trenutak to ne zamrači vašu viziju slavne crkve koja se diže usred ruševine i zbrke da preuzme vlast i autoritet.

Sve se jasnije otkriva sveto tijelo kojemu je oprošteno, koje počiva i koje se drži Krista glave. Slika toga pobjedonosnog tijela sve je oštrija i vidljivija. To tijelo maše svojim duhovnim mišićima i prijeti samim silama sotone.

Prognoza za tijelo Kristovo je nevjerojatno veličanstvena i ništa što ovaj bezbožan svijet čini ne može štetno djelovati na njega ili promijeniti njegovu svrhu.