KAD BOLUJETE

Na ovaj ili onaj način, svi bolujemo. Svatko na zemlji nosi svoje vlastito breme boli.

Kad ste duboko povrijeđeni, nitko na zemlji ne može prekinuti unutarnji strah i najdublju agoniju. Ni najbolji prijatelji ne mogu razumjeti bitku kroz koju prolazite ili rane koje su vam nanijete.

Postoji li pomast za slomljeno srce? Postoji li ozdravljenje za te duboke unutarnje boli? Mogu li se razlomljeni komadi složiti zajedno da bi srce bilo još jače? Da! Apsolutno da! Ako ne bi, onda bi Riječ Božja bila obmana, a Bog lažac. A to ne može biti!

Bog vam nije obećao bezbolan način života. On vam je obećao "put bijega". Obećao vam je pomoći nositi vašu bol i snagu da stanete na noge kad zbog slabosti posrnete.

Naš dobar Otac je rekao: "Nikakva kušnja veća od ljudske snage nije vas zadesila. Bog je vjeran i neće dopustiti da budete kušani preko vaših snaga, nego će vam zajedno s kušnjom dati sretan ishod, da je možete podnijeti" (1 Kor 10,13).

Vaš nebeski Otac neumorno pazi na vas. Svaki se vaš korak nadgleda. Svaka suza se sprema. On se poistovjećuje sa svakom vašom boli. Osjeća svaku od njih. I nikada neće dopustiti da se utopite u svojim suzama. Neće dopustiti da vam pamet popusti od boli. On obećava da će doći na vrijeme obrisati vam suze i umjesto žalosti dati vam radost.

Imate sposobnost svoje srce učiniti da se raduje i da bude sretno u Gospodinu. Božje je oko na vama – i on nam zapovijeda da se dignemo i stresemo sa sebe sve strahove koji izazivaju sumnju.