SVE ŠTO ON ŽELI JEST VAŠA VJERA

I tako, sve ste predali u ruke Gospodnje. Pouzdajete se u njega i bacate sve svoje brige na njega. I vjerujete  njegovim obećanjima da će vas sačuvati, zaštititi i poticati da ispravno hodate pred njim. Izjavljujete: "Vjerujem Riječi Božjoj. Ako on kaže da sam njegov pravednik, onda je njegov posao da to u mom životu i učini. On kaže da je njegovo ime 'Gospodin, naša pravda' – a to se odnosi na i mene. Još nisam to dosegao, ali znam da nije to moj posao, nego Gospodnji. I znam da će me nekako svojim Duhom koji radi u meni dovesti do toga."

 

Bog ne želi vašu kuću, auto, namještaj, ušteđevinu, imetak. Sve što on želi jest vaša vjera, vaša snažna vjera u njegovu Riječ. A to može biti ona jedna stvar koja drugima, naizgled duhovnijima, možda nedostaje. Možda nekoga drugog vidite kao duhovnijeg od vas, ali taj se čovjek zapravo možda snažno bori s održavanjem vanjskog oblika pravednosti. Ali kad Bog gleda na vas, izjavljuje: "To je pravednik." Zašto! Vi te priznali da sami nemate snagu da bi postali pravednik. I pouzdajete se u Gospodina da će vam on dati svoju pravednost.

 

Pavao nam govori da smo u očima Božjim uračunani pravednima iz istog razloga kao i Abraham. "Zato mu se (Abrahamu) to uračuna u pravednost. Ali nije samo za nj napisano uračuna mu se nego i za nas kojima se ima uračunati; za nas koji vjerujemo u onoga koji je uskrisio od mrtvih našega Gospodina Isusa" (Rim 4,22-24).

 

Možda tvrdite: "Vjerujem to. Imam vjeru u Boga koji je uskrisio Isusa." Međutim, pitanje za vas je vjerujete li da Gospodin može uskrisiti vaš uzdrmani brak? Vjerujete li da može vratiti u život duhovno mrtvog rođaka? Vjerujete li da vas može podići iz jame navike koja vas iscrpljuje? Vjerujete li da može zbrisati vašu grješnu prošlost i obnoviti vam sve godine koje je izjela gusjenica?

 

Kad sve izgleda beznadno i kad ste u nemogućoj situaciji, bez sredstava i nade pred sobom, vjerujete li da će Bog biti vaš Jahve Jire, s obzirom na vašu potrebu? Vjerujete li da je vjeran održati svoja vječna obećanja za vas – i da bi se, ako bi samo jedna od njegovih riječi podbacila, nebesa rastočila i svemir propao?