POSJEDOVANJE OBEĆANE ZEMLJE

Mnogi iz svih naroda posjeduju Krista kao sve u svemu. Međutim, većina tih ljudi, uključujući i mnoge koji su u službi, napustili su Isusa kao svoj izvor. Zašto? Znaju koliko bi ih stajalo kad bi se prestali pouzdavati u svoje vlastito tijelo. Vidite, kad prijeđemo granicu i uđemo u Svetinju nad svetinjama, nešto se događa. Onoga trenutka kad uđemo u nazočnost Gospodnju, shvaćamo da tijelo mora umrijeti. To uključuje svu želju za duhovnim uzbuđenjem, priče o velikim probuđenjima, usredotočenje na izbavljenje i traženje nekog novog djela ili pokreta.

 

Isus sâm mora postati vaše sve, on sâm mora biti izvor vašeg uzbuđenja, vaše neprestano probuđenje. On mora biti vaša trajna Riječ vodstva, nova milost svakoga jutra. Kad jednom prijeđete granicu, više se ne možete oslanjati na darovite učitelje, pomazane propovjednike, snažne evanđeliste. Ako još uvijek tražite ljude umjesto Krista – jureći s jednog sastanka na drugi i tražeći da vas netko blagoslovi – tada niste zadovoljni s Isusom. On vam mora biti sve.

 

Abraham je bio nazvan "prijateljem Božjim" (vidi Jak 2,23) zbog svoga prisnog odnosa s Gospodinom. Prijatelj je onaj tko slobodno daje svoje srce drugom, a jasno je da je Gospodin dijelio svoje srce s Abrahamom. Sâm je Bog svjedočio: "Zar da sakrivam od Abrahama što ću učiniti?" (Post 18,17)

 

Pavao izjavljuje: "...Bog je objavio radosnu vijest Abrahamu unaprijed" (Gal 3,8). Drugim riječima, Gospodin je pokazao Abrahamu velike stvari koje će doći. To je uključivalo i narode koji će izaći iz  Abrahamova sjemena: "... od Abrahama će nastati velik i brojan narod, te će se svi narodi zemlje njim blagoslivljati" (Post 18,17).

 

Abraham je znao da je Isus naš blagoslovljeni posjed. Vidio je da pobjedonosan Isus ruši sve sile i vlasti. Vidio je pobjedu križa i mnoge narode koji se slijevaju u obećanu zemlju, primajući u posjed svoje obećanje: samog Krista. Ti se narodi nisu borili da bi ušli niti su davali Bogu prazna obećanja. Oni su došli u posjed svoga obećanja samo po vjeri, pouzdajući se u Riječ Božju za njih.

 

Posjedujete li svoju obećanu zemlju? Jeste li primili u posjed blagoslov koji je Isus za vas zadobio na križu? Potičem vas, učinite Isusa svojim životom, svojim sve. Prihvatite Božji poziv za vas te uđite u mir i počinak svoga vječnog posjeda, Isusa Krista, Gospodina.