SOTONA NEMA PRAVA MUČITI VAS I VAŠU OBITELJ! POUZDAJTE SE U BOGA ZA SVOJE IZBAVLJENJE!

Bog otpušta svoju strahovitu silu izbavljenja onima koji se potpuno pouzdaju u njega. Oni koji se kolebaju u vjeri, koji strahuju i brinu se, nikada neće biti izbavljeni iz sotonine zamke.

 

Odgovor je jednostavan, međutim, mnogi od nas ga ne dobivaju. Živimo u muci i strahu dok su pod našim prstima sva dragocjena obećanja potrebna da nas oslobode iz kriza u ovom životu. Bog mrzi našu nevjeru uglavnom zato što mu ona veže ruke, a nas sprečava da se ne radujemo u njegovim slavnim sredstvima. Neka vam svakoga dana prioritet bude molitva: "Gospodine, pomogni mojoj nevjeri. Daj mi djetinje povjerenje u tebe."

 

OVDJE U NEW YORKU NE BISMO MOGLI DALJE BEZ POTPUNOG POUZDANJA U GOSPODINA. Problemi su presnažni. Milijuni ljudi žive u prenapučenim stanovima. Grad je podivljao od nasilja, droge, ubojstava, nove vrste tuberkuloze nošene zrakom, pošasti AIDS-a.

 

Naši radnici koji svakoga dana služe bolesnim ljudima koji žive na ulici i beskućnicima koji nose te bolesti nisu uplašeni. Oni se pouzdaju u Gospodina da će ih zaštiti i ojačati u tom poslu.

 

Zahvaljujem Bogu što nam je dopustio da budemo njegovi kanali za podizanje uspješne crkve na Broadwayu, s tisućama dotaknutih života. Ali mi nismo došli u New York samo da sagradimo crkvu. Došli smo da činimo ono što bi činio i Isus: da služimo siromašnima, gladnima, beskućnicima, ovisnicima, najgorim među grešnicima.

 

Radujemo se što nam Bog omogućuje donijeti Kristovo spasonosno evanđelje mnogima koji su svakom ljudskom mjerom jednom bili smatrani beznadnim slučajevima. Mala vojska već je spašena s ulica, a svakoga dana sve ih je više izbavljenih.

 

BOG POKAZUJE SVOJU SNAGU NAD SVIM UNIŠTAVAJUĆIM SILAMA PAKLA. I on će pokazati svoju snagu i u vaše ime, u kušnji s kojom se vi suočavate. Amen!