MOJA JE MOLITVA DA UŽIVATE U NAZOČNOSTI GOSPODNJOJ!

U izvornom hebrejskom postoji tekst koji me vrlo blagoslovio te ga želim podijeliti s vama. "Kad mi se primiču podmukli progonitelji koji su daleko od tvoga Zakona, tada si ti, o Jahve, blizu sa svim svojim vjernim zapovijedima" (Ps 119,150-151, slobodan prijevod).

 

Demonske vlasti i sile opkolile su Davida pokušavajući njega i Izraela dovesti do uništenja i istrebljenja. Međutim, ovaj čovjek Božji svjedoči da dok se neprijatelj sve više primicao, on je vjerovao da se Gospodin primiče još bliže. On kaže da ga je Bog svojom desnicom proveo kroz svaki neprijateljski juriš.

 

Ovdje u Davidovom svjedočanstvu divno je obećanje za vas i mene. Možemo biti sigurni da je sotona ovdje da uništi, muči i obori sve koji ljube Gospodina. Neprijatelj će učiniti sve što je u njegovoj moći da nas uvede u jamu očaja, zbunjenosti, krivnje i osude.

 

Dolaze li upravo sada i protiv vas neki sotonski "podmukli progonitelji"? Strahovita iskušenja? Napasti? Financijska bremena? Bračni ili obiteljski problemi? Problemu u poslu? Kad vam se približuju vaši progonitelji s namjerom da vas unište, ohrabrite se: Gospodin Bog Svevišnji čak vam je bliže. On je na vašoj strani, a ako je on blizu vas, djelovat će za vas. Ne mogu zamisliti da bi Bog bio blizu ijednoga svog djeteta i samo sjedio dopuštajući đavlu da ga zlostavlja ili na bilo koji način kvari.

 

Pročitajte Psalam 68,2-8 i vidite što je Bog obećao učiniti za vas budete li se pouzdavali u njega. Imate pravo na ova četiri retka i sada i kroz čitavu godinu. Upamtite ih, stojte na njima i Bog će natjerati vaše neprijatelje u bijeg.