VRATITE KRALJA! - Carter Conlon

"I sav se narod po svim Izraelovim plemenima prepirao govoreći: 'Kralj nas je izbavio iz ruku naših neprijatelja, on nas je izbavio iz ruku filistejskih, a sada je morao pobjeći iz zemlje ispred Abšaloma. A Abšalom koga smo pomazali za kralja poginuo je u boju. Zašto se dakle kolebate dovesti kralja natrag?' Te riječi svega Izraela dopru do kralja u njegovu kuću. Zato kralj David poruči svećenicima Sadoku i Ebjataru: 'Recite starješinama judejskim ovako: 'Zašto da vi budete posljednji koji će kralja dovesti u njegovu kuću?'" (2 Sam 19,10-12).
Kralj David, koji je slika Krista, poslao je poruku onima s duhovnim utjecajem i vlašću: "Zašto ste vi posljednji koji će vratiti kralja?"
To treba biti i povik svakoga našeg pojedinog srca danas: "Vratite kralja!" Plakanje traje jednu noć, ali vi i ja imamo nadu da, kao što je bio slučaj s Davidom, naša nacija prepozna što se izgubilo te još jednom vrati Kralja! Vratite Kralja koji ozdravlja, koji izbavlja, koji daje vid. Vratite Kralja koji otvara vrata zatvora i stavlja novu pjesmu u svako srce. Vratite Kralja na naše ulice, škole i koledže!
Svakako, to započinje s vama i sa mnom – u našem osobnom životu. Moramo sići s naših krovova i skinuti oči sa stvari na kojima ne bi smjele biti. Tamo gdje smo pali, gdje smo skrenuli ili izgubili žar za kraljevstvo Božje, vratimo Kralja! Tamo gdje je naše srce za izgubljene i siromašne ohladilo, vratimo Kralja! Uvjeravam vas da kad se Kralj vrati kući, bit će radost, ples i usklici pobjede kakve nikada nismo vidjeli! Aleluja!
Carter Conlon pridružio se pastoralnom osoblju crkve Times Square 1994. godine na poziv pastora osnivača Davida Wilkersona i postavljen je u službu starijeg pastora 2001.