DRUKČIJI "ISUS"

Pismo iznova i iznova govori o strahu Božjem: "Boj se Jahve i kloni se zla" (Izr 3,7). "Strah Gospodnji mržnja je na zlo" (Izr 8,13). "Ljubavlju se i vjernošću pomiruje krivnja, i strahom se Gospodnjim uklanja zlo" (Izr 16,6).
Kad nema straha Božjeg, ljudi moraju izumiti evanđelje udobnosti.
Svijet je izmislio evanđelje u kojem nema Boga i zbog toga nema ni neba ni pakla. Ne postoji život poslije te ništa i nitko kome bi se trebalo odgovarati.
Gdje ulazi Isus u to evanđelje udobnosti? On je velikim dijelom dio njega, ali to je potpuno drugi Isus! Taj "drukčiji Isus" je predstavljen kao suština ljudske ljubavi, doista vrlo tolerantna osoba. On prihvaća sve religije, prihvaća istospolni brak i izjavljuje da ne postoji takva stvar kao što je dobro ili zlo. Za toga Isusa ne postoje grešnici i tako nema spomena o grijehu, čak ni o nastranom ponašanju. Njegova poruka je da se ne trebate mijenjati jer je s vama sve u redu. U njemu jednostavno ne postoji sud ili gnjev.
Pavao to naziva "drugim evanđeljem" (Gal 1,6). I upozorava da oni koji ga propovijedaju "izvrću Kristovo evanđelje" (Gal 1,7). Kao što možete zamisliti, to je zavodljivo evanđelje, privlačno mnogima. I mnogi, posebno mladi ljudi, zahvaćeni su njime. To objašnjava zašto sve veći broj kršćanske mladeži prihvaća nemoralno ponašanje i istostopolni brak. Čak i mnoge evanđeoske crkve prisvajaju to zavodljivo evanđelje. Sve to se događa upravo kao što je Pavao upozorio: "Bog im šalje djelotvornu zabludu da vjeruju laži" (2 Sol 2,11).