ŠTO JE PRAVO PROBUĐENJE?

Nije važno kakve manifestacije vidite u takozvanom probuđenju. Ako ono nije usredotočeno na žetvu, to nije pravo djelovanje Božje! Kiša Duha Svetog uvijek pada da proizvede žetvu duša.
Bog je izlio svoga Duha na Pentekost kako bi omekšao i pripremio tlo da se posije sjeme evanđelja. Duhom ispunjeni vjernici bili su poslani iz gornje sobe u čitav svijet da stvaraju učenike Isusa Krista.
Nakon gotovo dvije tisuće godina sijanja i rasta, sada je vrijeme za žetvu. Svi koji su do sada umrli u Kristu predstavljaju prve plodove ili ranu žetvu. Gospodin strpljivo čeka na svoju posljednju silnu žetvu.
"Prema tome, strpite se, braćo, do dolaska Gospodnjega! Pazite! Poljodjelac iščekuje skupocjen rod od zemlje, strpljivo čekajući na nj, dok ne primi ranu i kasnu kišu" (Jak 5,7).
"A na dom Davidov i na Jeruzalemce izlit ću duh milosni i molitveni. I gledat će na onoga koga su proboli" (Zah 12,10). Ovaj odlomak govori o obećanoj kasnoj kiši koja mora prethoditi posljednjoj žetvi.
Mnogi takozvani pokreti Duha Svetog brzo su nestali jer su bili usredotočeni na čovjeka – na darove, vlastito unapređenje, sreću. Ali ako je djelovanje stvarno od Duha, rezultirat će glađu da se dosegne izgubljen i umirući svijet. Zapravo je Isus povezao žetvu s izgubljenim dušama kad je rekao: "Molite gospodara žetve da pošalje poslenike u žetvu svoju" (Mt 9,38).
Svako pravo izliće Duha Svetog usredotočit će se na tu Isusovu molitvu. Vrlo malo probuđenja dokumentiranih kao izvornih bilo je blagoslovljeno velikom žetvom duša. Ne postoji pravo probuđenje bez velike žetve izgubljenih duša!